Italijani uhapsili srpske lopove: Kopali tunele da dođu do zlata

Autor:

Hronika

12.10.2018

17:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italijanska policija uhapsila je državljanina Srbije Slađana Stojanovića (40) i njegove pomagače iz Italije zbog sumnje da su pljačkali zlatare, skupocene butike i kuće u Milanu i okolini!

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Lopovi na delu

Lopovi su za ove pljačke koristili specijalnu opremu koja otvara čak i blindirane sefove, a da bi došli do plena, bušili su zidove i podove i kopali tunele pomoću posebnih alata!

Izbegli alarm

Kako je saopštila italijanska policija, ova banda je prvu pljačku izvršila u noći između 2. i 3. oktobra 2017. godine kada su provalili u prodavnicu skupocenog nakita.

- Upali su u zlataru u užem centru Milana i gotovo neprimetno iz nje odneli nakit u vrednosti od oko 45.000 evra. Policija im je tada bila za petama, ali su uspeli da im umaknu - prenose italijanski mediji. Ono što je ostavilo u šoku inspektore je to što su pljačkaši u juvelirnicu ušli kroz rupu koju su napravili u podu.

Iz podruma su maljem napravili rupu u plafonu i upali u zlataru i odneli nakit vredan 45.000

- Ušli su u podrum ispod prodavnice, a potom specijalnim maljem napravili rupu u plafonu i ušli u zlataru. Na taj način su izbegli mogućnost da aktiviraju alarm. Bez panike su pokupili sve što je vredelo i neprimetno pobegli, a zbog načina koji upadaju u objekte, novinari su ih prozvali "banda iz rupe" - piše štampa.

Stojanović se tereti da je počinio više pljački tokom 2017. godine. Ulazili su u šahtove i podrume i probijali podove, a jednom čak i iskopali tunel do objekta na koji su se nameračili. Samo iz jedne pljačke odneli su plen u ukupnoj vrednosti od oko 120.000 evra! Tada su upali u butik ekskluzivne odeće.

Snimile ih kamere

Ova banda lopova uhvaćena je zahvaljujući snimcima sa bezbednosnih kamera. Inspektori su tako došli do automobila koji su koristili tokom pljački. Nakon toga, lopovi su identifikovani. Policija ih je duže vreme pratila i uhaspila ih je prilikom pokušaja jedne pljačke u centru Milana.

Krali šta su stigli

- U noći između 13. i 14. decembra upali su u jedan skupoceni salon sa garderobom. Pljačke su planirali do najsitnijih detalja i svako od njih je imao svoj zadatak. Dok je jedan stajao na ulazu i čuvao stražu, drugi je ometao sistem video-nadzora, dok su ostali vršili premetačinu i uzimali sve što im je došlo pod ruke - navode italijanski mediji.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading