Pedofila nastavnika niko nije smeo da prijavi - ODAVNO ZLOSTAVLJA DEVOJČICE!

Autor: K. JOVANOVIĆ

Hronika

08.06.2018

12:24 >> 17:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavnik iz Tutina Refik Mehović (60), uhapšen je zbog sumnje da je učenice šestog razreda osnovne škole "Ibrahim Bakić" iz Leskove, istureno odeljenje u Suvom Dolu, ljubio, grlio i pipao po grudima.

RepublikaFoto: ST/K. JOVANOVIĆ
Škola u kojoj se desilo zlostavljanje

On je njima bio razredni, a prijavila ga je jedna od zlostavljanih devojčica iz tog razreda.

Kako Srpski telegraf saznaje, ovo nije prvi put da ovaj nastavnik seksualno uznemirava svoje učenice ali do sada niko nije prijavio zlostavljanje.

- Ovo je mala sredina i mnoge je bilo sramota da prijave šta ovaj nastavnik radi. Konačno se neko osmelio i nadamo se da će mu se konačno stati na put - kažu meštani ovog tutinskog sela koji su zgroženi ovim što se desilo.

Deda jedne od devojčica koje su zlostavljane radi kao bibliotekar u ovoj školi, i kada je čuo šta je devojčica ispričala kod kuće šta joj se desilo, odmah je insistirao da se nastavnik prijavi.

- Čuo sam decu kako pričaju da je on to i ranije radio i da čak postoji snimak kako pipka devojčice. Zbog čega to nije prijavljeno ranije, sami Bog zna - pričaju meštani Suvog Dola.

Osnovno javno tužilaštvo u Novom Pazaru odredilo mu je pritvor zbog krivičnog dela nedozovoljene polne radnje.

RepublikaFoto: ST/K. JOVANOVIĆ
Direktor Hivzo Vusljanin

Tim za zaštitu dece od nasilja OŠ "Ibrahim Bakić" u tutinskom selu Leskova utvrdio je da je u školi bilo zlostavljanja i škola preduzima sve radnje protiv nastavnika koji je seksualno uznemiravao učenicu. On će biti suspendovan i protiv njega će se pokrenuti disciplinski postupak.

Kako je za Srpski telegraf rekao direktor škole Hivzo Vusljanin ovo je "nemio događaj za sve u školi ali i u selu".

- Učenica je sa roditeljima dala izjavu, a onda smo pozval ii nastavnika koji je negirao sve navode. Mi smo se obratili i resornom ministarstvu i nadamo se da ovakvih slučajeva više neće biti - rekao je Vusljanin. 

Pomoćnica minstra prosvete Vesna Nedeljković izjavila je tokom boravka u Novom Pazaru da je ministarstvo dobilo prijavu ovog zlostavljanja u četvrtak ujutru i da su preduzeli sve mere.

- Ovo je strašno se dogodilo. Mi smo odmah stupili u kontakt sa centrom za socijalni rad, školom i policijom i mislim da je sada na tužilaštvu da odradi svoj deo posla. Svemu onome što nije moralno, a da ne govorim o onome što je ekstremno strašno, nije mesto u školama - rekla je Nedeljković.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading