KORAĆEV SARADNIK LIKVIDIRAO ĐUROVIĆA: Osumnjičeni za ubistvo uhapšen u Hrvatskoj

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Darko Vesković (38) zvani Prika uhapšen je zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Blaže Đurovića (39) na Dušanovcu. Veskoviću su lisice na ruke stavljene u Hrvatskoj na osnovu međunarodne poternice koju je za njim raspisao MUP Srbije.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ

Pozajmio pare

Zbog brutalnog zločina krajem marta ove godine uhapšen je Nemanja Ivanov (36), a tad se spekulisalo da je motiv likvidacije bio dug od 50.000 evra.

- Vesković i Ivanov terete se da su 10. marta hicima iz automatskog oružja izrešetali Đurovića, brata po majci Vladimira Jovanovića zvanog Vlada Japanac. Napadači su pucali iz BMW koji je ubrzo pronađen zapaljen, a u gepeku je otkriveno oružje. Đurović je podlegao povredama na mestu zločina - priča izvor Srpskog telegrafa iz istrage.

Ivanov i Vesković navodno su veoma bliski sa Filipom Koraćem, desnom rukom nekadašnjeg vođe "zemunskog klana" Luke Bojovića, kao i pripadnicima "škaljarskog klana".

Vesković blizak saradnik Filipa Koraća, desne ruke Luke Bojovića. Bavio se švercom droge

- Ivanov je javnosti postao poznat nakon što je zajedno sa Slavkom Buhincem bio optužen za ubistvo Vladana Veličkovića u hotelu "Majdan" u januaru 2015, ali je oslobođen optužbi. On je inače bio pod istragom evropskih policija zbog sumnje da se bavi švercom droge. Privođen je u Austriji u novembru 2015, a kako nije bilo dokaza, izručen je Srbiji - kaže naš sagovornik.

Lažni pasoš

Kako dodaje, biznisom s narkoticima, ali i težim krivičnim delima se, kako se sumnja, bavio i Vesković, koji je godinama koristio lažni pasoš BiH.

- On je, kako se pretpostavlja, član Koraćeve krimi-grupe, a njegov glavni zadatak navodno je bio organizacija, priprema i izvršenje ubistava. Vesković je ranije švercovao heroin iz Turske u Srbiju, pa preko BiH u zemlje zapadne Evrope. Tad je počeo da sarađuje s članovima Bojovićevog klana i Koraćem, s kojima je krijumčario kokain iz Latinske Amerike - priča naš izvor.

ČINJENICE
  • Član "voždovačkog klana"
  • Ćirić bio pripadnik "voždovačkog klana"
  • više puta privođen zbog trgovine drogom
  • preživeo je tri pokušaja ubistva
  • u februaru 2017. teško povređen u eksploziji vozila
RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
ČINJENICE
  • Rasvetljen slučaj
  • Đurović izrešetan na Dušanovcu
  • napadači zapalili automobil
  • u uništenom džipu tragovi Ivanova
  • na saslušanju se branio ćutanjem
  • Vesković uhapšen u HrvatskoJ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading