NEKO ŠTITI PASTORKA PEVAČICE? Nastavljeno suđenje za ubistvo devojke na pumpi!

Autor:

Hronika

18.12.2020

16:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje Milošu Srebriću Flekici i sinu biznismena Danijela Rokvića i pastorku pevačice Dijane Janković, Stefanu Rokviću za ubistvo Kristine Kaplanović (19) na benzinskoj pumpi uz auto-put Beograd - Niš, kod beogradskog naselja Veliki Mokri Lug u maju 2017, danas je proteklo u skoro dvoipo časovnom ispitivanju veštaka Dragomira Vasiljevića.

RepublikaFoto: A. Nalbantjan

Za publiku prilično dosadno ročište, advokat Jugoslav Tintor iskoristio je za postavljanja pitanja veštaku, čije odgovore će u nastavku suđenja iskoristiti za odbranu svog klijenta Miloša Srebrića, a u nameri da dokaže da je uloga Stefana Rokvića u zločinu veća nego što to kaže sadašnja optužnica kojom se tereti za neprijavljivanje krivičnog dela uz navode da je kobne noći vozio Flekicu do pumpe na kojoj je ubijena devojka, a onda i do njegovog sela kod Velike Plane.

- Kako je moguće da Rokvić od nadvožnjaka blizu pumpe do Politove ulice na Nemiru stigne za četiri minuta, a da u odlasku istu putanju pređe za 29 minuta - pitao je advokat Tintor Vasiljevića. 

RepublikaFoto: A. Nalbantjan

Kao argument da veštačenje nije verodostojno, Jugoslav Tintor je naveo i da je veštak za telekomunikacije u svom nalazu napisao da je Rokvić rastojanje od dva do tri kilometra prešao za 11 minuta. 

Srebrićev branilac je istakao da postoje brojna neslaganja u Vasiljevićevom nalazu koja se tiču registrovanja signala Rokvićevog telefona na baznim stanicama, kao i da je na Vasiljevićevo veštačenje neko iz državnih organa uticao. 

RepublikaFoto: A. Nalbantjan

U nastavku suđenja pred većem sudije Marine Anđelković , zakazanom za kraj januara naredne godine, veštak telekomunikacija će nastaviti da odgovara na pitanje odbrane optuženog, kao i punomoćnika oštećene porodice Kaplanović.  

Rokvić u sud dolazi sa bahatim obezbeđenjem

RepublikaFoto: A. Nalbantjan

Pastorak pevačice Dijane Janković ima lično obezbeđenje, a nije poznato da li ga je imao i pre ubistva Kristine Kaplanović. Dok je Stefan Rokvić juče razgovarao sa svojim advokatom ispred sudnice, akreditovani fotoreporteri pokušali su da naprave njegove fotografije budući da je na starim sa fejsbuka on skoro neprepoznatljiv jer je sada mnogo mršaviji, ali muškrac iz njegovog obezbeđenja se postavljao ispred njega kad god bi primetio podignute fotoaparate. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading