Uhapšen najbogatiji čovek Zapadne Srbije

Autor:

Hronika

23.09.2019

10:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Loznički biznismen Marko Nešić uhapšen je u akciji novosadske policije zbog zloupotrebe službenog položaja i sumnje da je ojadio grad za oko 1,5 miliona dinara.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Do hapšenja Nešića i još četiri osobe koje su mu pomagale u ovom krivičnom delu došlo je početkom septembra, a osumnjičeni se terete da su u toku prošle godine privrednom društvu "MN" d.o.o Loznica čiji je vlasnik Nešić prilagodavali konkursnu dokumentaciju za javnu nabavku u vezi sa uređenjem parka u Novom Sadu.

U danu kada je uhapšen Nešić privedeni su i službenici Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije Z.L. i D.B.P, kao i M.M. radnica JKP "Put", koji su ovoj firmi "MN" pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 124.278.840 dinara.

Sumnja se i da su M.M., M.N. i peti uhapšeni S.T. sačinjavali i potpisivali građevinske dnevnike i obračunske listove sa neistinitim sadržajem u vezi sa izvedenim radovima na popravci oštećenih površina stepeništa na prilazu pozorištu u Novom Sadu na osnovu kojih su izvršena plaćanja prema preduzeću "MN".

Na ovaj način su, kako se sumnja, za Nešićevu firmu pribavili korist u iznosu od 1.637.968 dinara, za koliko je oštećen grad Novi Sad i budžet AP Vojvodina.

Svim osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu. Nešiću nije određen pritvor, već se brani sa slobode.

Inače, ova Nešićeva kompanija poznata je po građevinskim radovima na preuređivanju Beograda za vreme vlasti Demokratske stranke. Ona je bila zadužena za popločavanje velikog broja centralnih ulica (Bulevar kralja Aleksandra, Kralja Milana, Simina...), platoa (Trg Republike, Pravni fakultet, opština Zvezdara...), parkova, trotoara, amfiteatara...

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Stršljen

23.09.2019 13:48

Ništa novo na našm područjima,važno je što više da se nafatiraju para,samo oni da žive,a za ostale,zabole ih k.....