Uhapšen jedan od napadača na studenta u Novom Sadu

Autor: Republika

Hronika

11.06.2019

21:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su M. D. (30) iz Vrbasa, dok se za još jednom osobom traga, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje.

RepublikaFoto: pixabay.com

Oni se sumnjiče da su, 8. juna ove godine oko 22 sata, u Ulici Sime Miloševića u Novom Sadu, izvršili krivično delo nasilničko ponašanje na štetu D. B. (23), navodi se u saopštenju MUP. 

Osumnjičenom M. D. je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu, dodaje se u saopštenju.

Inače 8. juna fizički je napadnut student Dejan Bagarić.

Protest u Novom Sadu

U Novom Sadu večeras je održan protest studenata u znak solidarnosti sa trojicom studenata koji su nedavno fizički napadnuti u tom gradu.

Okupljenima se obratio i Dejan Bagarić koji je zamerio Studenstkom savezu svog Pravnog fakulteta što se nisu oglasili povodom napada na njega.

Govorila je i profesorka Filozofskog fakulteta Bojana Bodroža koja je rekla da je zbog učešća u građanskim protestima dobila mejl upozorenja. 

Dejan Bagarić napadnut je u subotu u Univerzitetskom kampusu zbog čega je primljen u Urgentni centar Kliničkog centra "Novi Sad", a organizatori protesta veruju da je napad politički motivisan. Dan ranije u novosadskom Univerzitetskom kampusu meta napada bila su dvojica studenata i aktivista organizacije "Krov nad glavom".

Ministar Nebojša Stefanović kazao je da je istraga o napadima u Novom Sadu u toku i da policija ima indicije ko su napadači, uz poruku da nasilje neće proći. 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading