BRZA REAKCIJA SUDA U POŽAREVCU! Za porodično nasilje pravosnažno osuđen za samo 9 dana

Autor: informer.rs

Hronika

03.06.2019

11:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dejan Savić (43) iz Kurjača kod Velikog Gradišta, osuđen je pred Višim sudom u Požarevcu na godinu dana i 11 meseci zatvora zbog tri krivična dela, na osnovu instituta sporazuma o priznanju krivice.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Foto: Ilustracija

Na godinu dana i 3 meseca on je osuđen zbog nezakonitog  držanja i nošenja vatrenog oružja, na 6 meseci zbog nasilja u porodici i na 3 meseca zbog ugrožavanja sigurnosti. Ove kazne ukupno iznose 24  meseca, ali, po zakonu, ne mogu da se računaju zbirno, pa je izrečena kazna od godinu i 11 meseci zatvora.   

Savić je uhapšen po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva iz Velikog Gradišta 16. maja zbog nasilja u porodici i određeno mu je  zadržavanje od 48 sati. Prilikom saslušanja, utvrđeno je da je izvršio  i krivično delo nezakonito držanje i nošenje vatrenog oružja, jer je  supruzi Danijeli pretio ubistvom. Izvršenje trećeg krivičnog dela pridodato je posle svedočenja snaje njegove supruge, Milene Jevtić, koja je izjavila da je on u nju uperio pištolj, pa mu je određen pritvor od 30 dana. Pošto se radilo o tri krivična dela, nadležnost je 22. maja preuzelo Više javno tužilaštvo.   

Prilikom hapšenja, Saviću je oduzet neregistrovani pištolj "Zbrojovka" 6,35 mm.

Svađa između supružnika izbila je 16. maja, u njihovoj porodičnoj kući u Kurjaču. Usred svađe, dok je Savić vređao ženu  i govorio da nije  imala ništa od imovine pre udaje za njega, ona je izašla u dvorište,  sela u neregistrovani auto i krenula ka Požarevcu. Nju je suprug  pozivao preko mobilnog, a onda je svojim autom krenuo za njom i sustigao je kod Novog groblja. Tad je izašao iz auta, gurnuo je i  vređao, zbog čega se ona uplašila. Zbog toga se umešala njena snaja, koja je bila s njom u autu i koja je pokušala da je odbrani, ali je on tada u nju uperio pištolj. Pošto se smirio, otišao je kući, ali ga je tamo našla policija i  uhapsila.

Zamenik višeg javnog tužioca, na predlog advokata koga je angažovao osumnjičeni, sklopilo je sa njim sporazum o priznanju  krivice, što je Viši sud prihvatio i verifikovao, pa je presuda  pravosnažna. Kada stigne rešenje o izrečenoj kazni, osuđeni će biti pušten iz pritvora u kojem se nalazi od 16. maja, a kasnije će  biti upućen u  neki kazneno-popravni zavod na izdržavanju kazne.

Njemu je, uz kaznu zatvora, oduzet nelegalni pištolj I izrečena  mera zabrane prilaska oštećenoj, pa je on izjavio da će boraviti kod svoje sestre. Interesantno je da je Više javno tužilaštvo u Požarevcu ovaj slučaj  započelo i okončalo za samo 9 dana. U tom periodu saslušalo je oštećene, osumnjičenog, uradilo veštačenja i napravilo sporazum o priznavanju krivice koj je Viši sud prihvatio, tako da je presuda postala pravosnažna.

Ovako ekspresno rešavanje slučaja preventivno deluje na moguće izvršioce nasilja u porodici, a osuđenog Savića sprečava da ponovi krivično delo.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading