Istraga u vezi sa švercom droge vredne 300 miliona evra: Tonu koke naručio odbegli Dedović!

Autor:

Hronika

29.03.2019

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šverc više od tone kokaina vrednog oko 300 miliona evra organizovao je Igor Dedović, jedan od vođa ozloglašenog crnogorskog "škaljarskog klana", saznaje Srpski telegraf. Prema rečima našeg izvora iz istrage, Dedović i njegov saradnik Davor T. (31) iz Vranja, koji su u bekstvu, navodno su naručili narkotike čiji su krajnji cilj bile zemlje zapadne Evrope.

RepublikaFoto: www.facebook.com/mafija ne prasta
Dedović je prvi sa leve strane

Mreža saradnika

Plan narko-trgovaca propao je kad je pošiljka zaplenjena u Rumuniji, a iza rešetaka tad su se našli kamiondžije Tode Krstić (50) i Nenad Cvetković (43), zaposleni kao vozači u transportnom preduzeću u vlasništvu bliskog saradnika Davora T. Oni su, kako se sumnja, bili zaduženi za prevoz kokaina.

- Ispituju se operativna saznanja da su Dedović i Davor T. uložili novac u kokain koji je iz Južne Amerike morskim putem stigao do Rumunije i koji je odatle trebalo da bude prošvercovan do Golupca. Jedan deo trebalo je preko luke Bar da završi u Italiji, a drugi da nastavi ka zapadnoj Evropi. Posao im se izjalovio kad je prošle srede u okrugu Tulča pronađen kilogram kokaina koji je ispao iz kombija prilikom utovara. Dva dana kasnije na obali Crnog mora, nedaleko od mesta Sveti Đorđe, nađen je prevrnut brod, registrovan u Rumuniji, s rekordnih 1.040 kilograma kokaina, čistoće oko 90 odsto - priča naš sagovornik.

Dileri ostali bez milionske pošiljke jer im se gliser natovaren drogom prevrnuo na obali Crnog mora

Ko je Dedović

- zajedno s Jovicom Vukotićem slovi za vođu "škaljarskog klana"

- bio osuđen na dve godine i dva meseca zatvora zbog ilegalnog oružja

- crnogorske vlasti raspisale međunarodne poternice za Dedovićem i Vukotićem

- terete se da su 2016. pokušali da ubiju Vojina Stupara i Miloša Radonjića, koje policija dovodi u vezu s "kavačkim klanom"

 

 

Prema njegovim rečima, lisice na ruke ubrzo su stavljene kamiondžijama, dok se za njihovim saučesnicima traga.

Druži se sa poznatim pevačicama

Prema rečima izvora Srpskog telegrafa iz istrage, Davor T. druži se sa mnogim poznatim ličnostima iz Srbije.

- On je vlasnik elitnih restorana, pa je u kontaktu sa devojkama poznatim srpskoj javnosti koje neretko odlaze kod njega u inostranstvo - priča naš sagovornik.

- Davor T., kako se sumnja, na čelu je međunarodne kriminalne grupe koja se bavi švercom kokaina iz Južne Amerike u EU. Svaki član grupe ima tačno određenu ulogu i zadatak. Davor T. je u Srbiji više puta hapšen, ali su prijave protiv njega iz nekog razloga odbačene. On, inače, u inostranstvu poseduje veliki broj restorana, skupocenih nekretnina i firmi - objašnjava naš izvor.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zaplena droge

Bliska saradnja

Kako dodaje, njegov poslovni saradnik Dedović i dalje je u bekstvu, a crnogorska policija je nedavno za njim raspisala crvenu Interpolovu poternicu.

Sarađuju s Koraćem i Kožarom

Kako je Srpski telegraf pisao, u šverc kokaina navodno su umešani i bliski saradnik "škaljarskog klana" Filip Korać, koji je inače desna ruka Luke Bojovića, kao i Alen Kožar, vođa "barske grupe". Za Koraćem je raspisana poternica zbog sumnje da je podstrekivao na ubistvo Blaže Đurovića (39) na Dušanovcu.

- Dedovića je policija označila za vođu "škaljarskog klana". Za njim je raspisana poternica zbog sumnje da je pokušao da ubije dvoje ljudi. Dedović i članovi njegove grupe odranije blisko sarađuju s Davorom T. u poslovima vezanim za krijumčarenje narkotika - priča sagovornik Srpskog telegrafa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading