Službenica u PIO fondu isplaćivala penzije POKOJNICIMA! Maherski varala sistem 13 godina, dok joj policija nije stala na put!

Autor:

Hronika

26.02.2019

09:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova - Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su V.M. službenicu u PIO fondu - Filijala Bačka Palanka zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila produženo krivično delo pronevere.

RepublikaFoto: Photo by niu niu on Unsplash
Foto: Ilustracija

Sumnja se da je V.M. od 2005. do 2018. godine, pomoću šifri za pristup sistemu PIO fonda vršila isplatu penzija preminulim osobama i licima kojima je penzija prestala po drugom osnovu.

Osumnjičena je uplaćivala sredstva na račune koje je otvarala na ime rođaka i prijatelja,  a zatim je taj novac podizala platnim karticama na bankomatima.

Na ovaj način, V.M. je prisvojila novac u iznos od 23.144.945 dinara.

Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 časova i uz krivičnu prijavu, biće privedena  Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading