Detalji neviđene prevare! Evo kako je premazana gatara ojadila staricu za 30.000 evra

Autor:

Hronika

08.02.2019

21:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radica N. (39) uhapšena je zbog sumnje da je iz kuće starije žene u Beogradu ukrala više od 30.000 evra. Prema rečima izvora Srpskog telegrafa iz istrage, osumnjičena je u decembru prošle godine došla u staričin stan, pa joj ponudila da joj gata i baje. Naivna starica ubrzo je ostala bez životne ušteđevine.

Foto: Ilustracija

Zvonila na vrata

- Radica N. pozvonila je na vrata stana u Beogradu. Otvorila joj je starija žena. Osumnjičena ju je tad upitala može li da dobije čašu vode i neke stare novine ako ima. Ne sluteći šta je čeka, naivna baka pustila je prevarantkinju u stan - priča naš sagovornik.

Kako dodaje, Radica N. odmah je počela da se raspituje o staričinom životu.

- Pitala ju je koga ima od rodbine, u kakvom je zdravstvenom stanju i slično. Potom je iz čista mira ponudila vlasnici stana da joj gata, a starica je pristala - kaže naš izvor.

Prema njegovim rečima, Radica N. tad je ubedila staricu da ona gata na novcu i zatražila joj da donese sve pare koje ima i da ih stavi na sto.

Šta je ukradeno

  • 29.000 evra
  • 153.000 dinara
  • 700 kanadskih dolara

Iskoristila priliku

- Baka je otišla do spavaće sobe i donela 12.000 evra. Rekla je da je to sve što ima, cela ušteđevina. Međutim, premazana prevarantkinja videla je odakle je starica izvadila novac... Potom joj je gatala, a onda smislila pakleni plan. Rekla je baki da taj novac na kojem joj je vračala mora da se stavi u jastučnicu i drži se tu devet dana. Radica N. je iskoristila priliku i uzela 12.000 evra, ali i ostalu bakinu ušteđevinu iz spavaće sobe i otišla - priča naš sagovornik.

Kad je videla da je prevarena, starica je odmah pozvala policiju.

- Osumnjičena će nakon policijskog zadržavanja, uz krivičnu prijavu, biti privedena na saslušanje u Prvom osnovnom tužilaštvu - kaže naš izvor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading