POBEDA SRPSKOG TELEGRAFA U SLUČAJU "VRBAŠKI": Pala presuda nameštena za tajkuna

Autor: G. M. - I. Ž.

Hronika

07.12.2018

21:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski telegraf pobedio sudiju i tajkuna koji su bili u sprezi!

RepublikaFoto: Starsport
Vladimir Vrbaški

Viši sud u Beogradu usvojio je prigovor našeg lista i ukinuo skandalozno rešenje kojim je sudija Irena Radulović Trifunović zabranila pisanje o mahinacijama kontroverznog biznismena iz Vrbasa Vladimira Vrbaškog. Time je pao u vodu i dogovor sudije i tajkuna po kom mu je ona slikala i poslala izrađenu presudu pre nego što je tu odluku zvanično i donela. On se potom time hvalio i tako je Srpski telegraf otkrio jedan od najvećih skandala u našem pravosuđu poslednjih godina.

MUTNE RADNJE

Veće Višeg suda, koje su činili predsednica Vesna Sekulić, sudije Ivan Ilić i Slađana Pantović, navelo je da se odluka prvostepenog suda ne može prihvatiti kao pravilna i zakonita, jer su, između ostalog, bitno povređene odredbe parničnog postupka iz članova 374, stav 2, tačka 12 Zakona o parničnom postupku, na koji se osnovano ukazuje prigovorom, pa je rešenje moralo biti ukinuto.

Podsetimo, sudija Irena Radulović Trifunović je rešenje o zabrani poslala tajkunu Vrbaškom, praktično na odobrenje, čak 17 dana pre nego što je dostavljeno našoj redakciji. Zbog takvog ponašanja Srpski telegraf podneo je pritužbu i prijavu Višem sudu i disciplinskoj komisiji Visokog saveta sudstva i priložio dokaze o sprezi Trifunovićeve sa ovim biznismenom. Ukazali smo i na to da je svojim postupkom prekršila Zakon o sudijama, sudski poslovnik i etički kodeks.

Foto: Republika

PISAĆEMO I DALJE

I pre ukidanja skandaloznog i nezakonitog rešenja, o kojem će, po nalogu Višeg suda, sudija Irena Radulović Trifunović ponovo odlučivati, Srpski telegraf je nastavio da piše o muljanju Vladimira Vrbaškog i firmama (uglavnom u stečaju) koje je ojadio, izvlačeći iz njih pare, u sprezi sa stečajnim upravnicima. Sa otkrivanjem svega onog što radi tajkun iz Vrbasa nastavićemo i dalje.

Srpski telegraf je, podsetimo, od početka novembra gotovo svakodnevno pisao o mutnim milionskim poslovima vojvođanskog tajkuna. Objavili smo kako je preko stečajnog upravnika "Hipola" ojadio tu firmu, da je preko "Energina" isisavao pare iz već ojađenog odžačkog giganta, o aferi sa oranicama, kako je nestao iz vlasničke strukture "Graničara", pošto je u stočarskom objektu pronađena marihuana. 

Posredovala sudija J. V.

Tajkun Vladimir Vrbaški je, kako smo već pisali, do sudije Irene Radulović Trifunović, koja je donela sramno rešenje, došao je preko advokata jednog od najvećih srpskih biznismena, koji i sam imao problema sa zakonom, a protiv njega postupak još traje.

Njegovi advokati Vrbaškog su prvo povezali sa sudijom J. V., koja je nedavno izabrana u Vrhovni kasacioni sud. Ona je iskoristila svoj uticaj i poznanstvo sa Trifunovićevom, a ova je pristala da bahatom biznismenu završi posao i privremenom merom spreči naš list, pod pretnjom drakonskim novčanim kaznama, da nastavi da otkriva gde sve Vrbaški mulja.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Jovan

08.12.2018 12:24

Pa sta cekaju sto ne hapse i ne saslusaju ovog Vrbaskog ? Ako je ovo uradio i ovolike firme ojadio i jos plus ova marihuana sto je nadjena ovo je banana drzava ako je ovaj jos na slobodi.