Pereca ubijen zbog kockarskih dugova, ali ne svojih!

Autor:

Hronika

25.11.2018

17:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija i dalje traga za napadačima koji su u petak oko 17 časova iz automobila izrešetali Predraga Mitrovića Perecu (49) ispred njegove kuće na Dušanovcu u Beogradu. Sumnja se da su ubice došle iz Bosne i Hercegovine, gde su i pobegle posle zločina.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Istraga će biti veoma teška zbog Perecinih sumnjivih poslova

Više pravaca

- Istraga ide u više pravaca. Jedna od njih je da je ubice angažovala kriminalna grupa iz Beograda kojima se pokojni Mitrović, koji je važio za izuzetno nasilnog čoveka, ranije zamerio - kaže izvor blizak istrazi.

Prema njegovim rečima, ubijeni Mitrović upleo se u razne sumnjive poslove, zbog čega će i istraga biti veoma teška.

- Iako mnogi njegovi prijatelji tvrde da se nije bavio drogom, Mitrović je imao direktnih veza sa brojnim grupama koje se bave trgovinom narkoticima kako u Srbiji, tako i u regionu. Često je bio angažovan da pegla probleme. Važio je za izuzetno nasilnog čoveka. Zbog toga se mnogima zamerio - kaže naš sagovornik.

Foto: ST/N. MANDIĆ

Mitrović potiče iz Ljubovije, gde se bavio iznudom, a u Beogradu se priklonio "zvezdarcima"

Mitrović je rodom iz Ljubovije, gde je, pre nego što se preselio u Beograd, imao kafić. Mnogi pričaju da mu je on bio paravan za prljave poslove, a da se zapravo bavio reketiranjem i da batinama iznuđuje pare. U Beogradu se navodno priklonio zvezdarskoj ekipi. Oni koji ga znaju kažu da se bavio i zelenašenjem, pa je jedna od verzija da je ubijen zbog duga.

Profesionalno ubistvo

Mitrović nije imao određenu putanju kojom se kretao, ali je morao da se vrati kući u određeno vreme i tada je napadnut.

- Samo ubistvo pokazuje da iza njega stoje profesionalci jer Mitrović nije uspeo da pobegne iako je bio skoro na kućnom pragu. Kolubarska ulica, u kojoj je ubijen, u blizini je policijske stanice, a nedaleko je i Specijalni sud. To sve nije uplašilo napadače, koji su iskoristili to što se mesto ubistva nalazi neposredno uz auto-put, kojim su pobegli, najverovatnije ka Bosni - kaže sagovornik Srpskog telegrafa.

- Pozajmljivao je pare čak i kriminalcima koji su gubili milione na kocki. Nije isključeno da je ubistvo naručio i neko ko nije želeo da vrati pare - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Foto: Tanjug/AP

Nanogica

Do Mitrovića nije bilo lako doći jer se on nalazi u kućnom zatvoru. Služio je jednogodišnju kaznu zatvora zbog ilegalnog pištolja koji mu je policija pronašla još 2013. godine.

- Iako je služio kaznu sa nanogicom, on je imao pravo, kao i svi zatvorenici, da dva sata provede u šetnji. On je prijavio termin od 15 do 17 časova i nijednom nije prekoračio termin jer bi bio vraćen u zatvor - kaže naš izvor.

Foto: pixabay.com

Supruga preko kamera gledala ubistvo

Mitrović je ubijen iz devetomilimetarskog oružja s prigušivačem, nakon što je uparkirao i izašao iz renoa kod svoje kuće na Dušanovcu. Dok je koračao prema kapiji, ubice su pokrenule automobil u kom su ga čekale i, nakon što su došle do njega, suvozač je otvorio vatru. Ubistvo je, navodno, gledala njegova supruga, i to preko video-nadzora, jer ga je očekivala da dođe kući.

Ubice su očigledno bile dobro obaveštene jer su mu napravile sačekušu upravo prilikom povratka iz jedne takve šetnje.

Osuđivan zbog oružja

Pokojni Mitrović osuđen je samo jednom, i to zbog ilegalnog posedovanja oružja na godinu dana. Protiv njega su podnošene krivične prijave zbog teških telesnih povreda i nasilničkog ponašanja.

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading