EVO KAKO BI SEVERNA KOREJA NAPALA GUAM (VIDEO)

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

23.08.2017

10:30 >> 10:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Severna Koreja je objavila novi propagandni snimak na kojem je prikazana simulacija raketnog napada na američku pacifičku teritoriju Gvam i upozorila SAD da će "biti kažnjene za sve svoje zločine".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Guam bi mogao biti uništen

Simulirano je lansiranje balističkih raketa Hvason 12 srednjeg dometa prema Guamu "u očiglednoj tendenciji da se pokaže da Severna Koreja može da preduzme mere protiv Sjedinjenih Američkih Država ako to odluči" i upozorava SAD da će "biti kažnjene za sve svoje zločine".

Gotovo četvorominutni snimak počinje nedavnom objavom Kim Rak Gjoma, komandanta Strateških snaga Severne Koreje, plana Pjongjanga da će Gvam "obaviti" vatrom.

 

U pratećem tekstu na korejskom jeziku navodi se da „Amerikanci treba da žive sa široko otvorenim očima i ušima. Rakete „Hvason 12“ će ih mučiti danju i noću, jer neće znati kada će biti lansirane“.

 

- Oni će biti veoma uplašeni - dodaje se u tekstu.

Video-snimak, koji je prvi primetila južnokorejska novinska agencija Jonhap, postavio je severnokorejski propagandni veb-sajt "Uriminzokiri" tokom vikenda, pre početka zajedničkih američko-južnokorejskih vojnih vežbi "Ulči čuvar slobode", koje su počele u ponedeljak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading