ZA NEVERICU: Zakerberg zbog Trampa izgubio 1,6 milijardi dolara!

Autor: Tanjug

Svet

14.08.2017

08:49 >> 08:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rat rečima između američkog predsednika Donalda Trampa i Severne Koreje koštao je Džefa Bezosa, Bila Gejtsa i Marka Zakerberga čak 4,5 milijardi dolara jer su akcije pale zbog povećanja političke napetosti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zbog njegovog sukoba sa Severnom Korejom drugi izgubili milijarde dolara: Donald Tramp

Direktor i osnivač Fejsbuka Zakerberg, osnivač Majkrosofta Gejts i osnivač Amazona Bezos zabeležili su ogromne gubitke jer su investitori prodavali akcije i tražili sigurna utočišta, poput zlata.

Najveći gubitnik među ovom trojkom je Bezos koji je nedavno nakratko postao najbogatija osoba na svetu - za samo nekoliko sati izgubio je dve milijarde dolara, preneo je Klix.ba.

Zakerberg je siromašniji za 1,6 milijardi dolara, dok je Gejts izgubio 850 miliona dolara od vrednosti svog udela u Majkrosoftu.

Američke kompanije koje se smatraju sigurnim za ulaganje preko noći su izgubile oko 30 milijardi dolara.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ne prestaje da preti Americi: Kim Džong Un

Akcije su počele da padaju nakon što je američki predsednik Donald Tramp upozorio Severnu Koreju da će se suočiti s "vatrom i besom" kakav svet nikada nije video ukoliko nastavi da preti SAD.

Retorika na relaciji SAD-Severna Koreja je ovih dana zaoštrena, pri čemu je Tramp upozorio da su SAD spremne na vojnu akciju "ako Severna Koreja postupi nerazumno", a Pjongjang zapretio raketnim napadom na Guam, američku teritoriju na Pacifiku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading