ŠTA SAD OVO ZNAČI? Odred ruskih vojnih brodova iznenada stiže na KUBU!

Autor:

Svet

11.06.2024

13:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nijedan od brodova ne prevozi nuklearno oružje i njihov dolazak na ostrvo ne predstavlja nikakvu pretnju za region

ŠTA SAD OVO ZNAČI? Odred ruskih vojnih brodova iznenada stiže na KUBU!

Foto: Tanjug/AP

Glavnokomandujući ruske mornarice Aleksandar Moisejev izjavio je danas da će odred ruskih vojnih brodova sutra stići na Kubu, dodajući da do posete ruskih brodova dolazi u okviru međunarodne saradnje Rusije i Kube.

Ovaj odred predvodiće frigata sa modernim naoružanjem, a u njemu će biti i nuklearna podmornica, naveo je Moisejev, prenosi RIA Novosti.

Kubansko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je u četvrtak da će fregata "Admiral Gorškov" i nuklearna podmornica "Kazanj" pristići u luku kod Havane uz pratnju dva pomoćna plovila.

U saopštenju je istaknuto da nijedan od brodova ne prevozi nuklearno oružje i da njihov dolazak na ostrvo ne predstavlja nikakvu pretnju za region.

SAD ne vide očekivani dolazak malog broja aviona i brodova kao pretnju, ali će američka mornarica pratiti situaciju, izjavio je u sredu američki.

Inače, ruske trupe preuzele su kontrolu nad naseljima Artjomovka u Luganskoj Narodnoj Republici i Timkovka u Harkovskoj oblasti, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

Rusko Ministarstvo navodi da je, osim toga, grupa "Zapad" porazila formacije 3. jurišne i 14. i 28. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine kod Kupjanska u Harkovskoj oblasti i Nevskog kod Luganska, prenosi RIA Novosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Gijon

12.06.2024 23:49

Pobegli da se sklone da ih Ukrajinci ne umiste