UCENJENI! Putin regrutuje migrante i studente za rat u Ukrajini, ali mu se takva praksa može obiti o glavu (VIDEO)

Autor:

Svet

10.06.2024

18:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekim afričkim radnicima čak je zaprećeno deportacijom ako ne pristanu da se bore u Ukrajini, rekao je evropski zvaničnik.

UCENJENI! Putin regrutuje migrante i studente za rat u Ukrajini, ali mu se takva praksa može obiti o glavu (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Rusija primorava hiljade afričkih migranata i studenata da se pridruže njenim ratnim naporima protiv Ukrajine, izvestio je Blumberg u nedelju, pozivajući se na procene evropskih zvaničnika.

Prema izveštaju Blumberga, ruski zvaničnici su zapretili da neće obnoviti vize afričkim radnicima i studentima migrantima ukoliko se ne pridruže ruskim oružanim snagama.

Nekim afričkim radnicima čak je zaprećeno deportacijom ako ne pristanu da se bore u Ukrajini, rekao je evropski zvaničnik. Drugi su pribegli podmićivanju ruskih zvaničnika kako bi izbegli sukob, navode mediji.

Rusija koristi svoju zatvorsku populaciju da podstakne svoje ratne napore.

U praksi, Rusija je regrutovala toliko zatvorenika da je počela da zatvara neke od svojih zatvora.

Lokalni zvaničnik je u martu rekao zakonodavcima da su neki zatvori morali da budu zatvoreni zbog "jednokratnog velikog smanjenja broja osuđenika", navodi ruski list Komersant.

Regrutovanje migrantske populacije moglo bi da izvrši dodatni pritisak na rusku privredu, koja se bori sa velikim nedostatkom radne snage.

- Nezaposlenost je tri odsto, a u nekim regionima i niža. To znači da praktično više nema radnika u privredi - rekla je guverner ruske Centralne banke, Elvira Nabiulina, poslanicima u novembru.

Podsetimo, indijske vlasti uhapsile su početkom maja četvoricu Indijaca osumnjičenih za umešanost u lanac trgovine ljudima, saopštio je indijski Centralni istražni biro (CBI).

Prema navodima CBI, pripadnici ove mreže su prevarili indijske mladiće u Rusiji, gde su bili primorani da učestvuju u ratu protiv Ukrajine.

Najmanje 35 indijskih državljana je prevareno na ovaj način. Najmanje dvojica su poginula u ratu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading