SUROVA OSVETA UKRAJINACA! Teško ranjen gradonačelnik koji je predao Kupjansk bez borbe! NAŠLI GA I UPUCALI ISPRED KUĆE!

Autor:

Svet

09.06.2024

18:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Moskovski gospodari su mu dali pojačano obezbeđenje, međutim, to ga nije spasilo, tvrdi ukrajinski GUR.

SUROVA OSVETA UKRAJINACA! Teško ranjen gradonačelnik koji je predao Kupjansk bez borbe! NAŠLI GA I UPUCALI ISPRED KUĆE!

Foto: Printscreen/Youtube

Gradonačelnik Kupjanska, Genadij Macegora, koji je prešao na rusku stranu nakon pokretanja napada na Ukrajinu 2022. godine, upucan je u petak u ruskom gradu Stari Oskol, tvrdi ukrajinska obavještajna služba. Prema navodima Glavne uprave za obavještajne poslove Ministarstva odbrane Ukrajine, Macegora se trenutno nalazi u kritičnom stanju i bori se za život.

U saopštenju GUR-a, navodi se da moskovski lekari već drugi dan zaredom pokušavaju spasiti Macegoru, ali da je njegovo stanje i dalje kritično. Dodatno, ističe se da "dolazak na koncert Kobzonova" predstavlja frazu koja označava smrt neke osobe.

- Stanje izdajnika ukrajinskog naroda je kritično. Moskovski lekari već drugi dan zaredom pokušavaju spasiti Macegoru da dođe na koncert Kobzonova -  saopštila je GUR. - Moskovski gospodari su mu dali pojačano obezbeđenje, međutim, to ga nije spasilo - dodaje se u saopštenju.

Nakon što je prešao na rusku stranu nakon pokretanja napada na Ukrajinu 2022. godine, Genadij Macegora dobrovoljno je potpisao protokol o prenosu vlasti u Harkovskoj oblasti. Ovo je izazvalo reakciju regionalnog tužilaštva, koje je pokrenulo istragu protiv Macegore zbog zadiranja u teritorijalni integritet i nepovredivost Ukrajine od strane osobe koja je predstavnik vlasti i izdaje.

Regionalno tužilaštvo takođe je pokrenulo istragu protiv Macegore zbog pokušaja zadiranja u teritorijalni integritet i nepovredivost Ukrajine, imajući u vidu njegovu ulogu kao predstavnika vlasti koji je prešao na rusku stranu. Nakon oslobođenja Kupjanska, Macegora je pobegao u Belgorodsku oblast, gdje je, prema navodima GUR-a, dobio pojačano obezbeđenje od strane "moskovskih gospodara".

Prema informacijama Telegram kanala MASH, Macegora je upucan u blizini svoje kuće u Starom Oskolu i sa teškim povredama prebačen specijalnim avionom u Moskvu. Poslednjih meseci, Macegora je radio kao direktor kompleksa fizičke kulture i zdravlja u Starom Oskolu.

Ukrajinska specijalna služba, u okviru svojih akcija, prošlog novembra likvidirala je Aleksandra Slisarenka iz administracije Harkovske oblasti, koju je imenovala Rusija, dok je jedan zvaničnik administracije u Berdjansku, koji je sarađivao sa Rusima, dignut u vazduh u maju.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading