"ZAJEDNO ĆEMO NAPASTI" Formira se koalicija za napade na Rusiju, evo ko je predvodi i šta će biti KLJUČNI cilj!

Autor:

Svet

09.06.2024

13:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očekuje se da će ova najava izazvati burnu reakciju u Rusiji

"ZAJEDNO ĆEMO NAPASTI" Formira se koalicija za napade na Rusiju, evo ko je predvodi i šta će biti KLJUČNI cilj!

Foto: AP/Mikhail Metzel

Šefica Nacionalnog saveta Ukrajine za televiziju i radio-difuziju, Olga Gerasimjuk, nedavno je izjavila da Ukrajina namerava da formira koaliciju kako bi izvela informacione napade na Rusiju.

Ona je optužila rusku stranu za sajber napade na televizijske stanice u Ukrajini i nekoliko evropskih zemalja, iako nije pružila konkretne dokaze koji bi potkrepili ove tvrdnje.

Gerasimjuk je istakla da je cilj formiranja ove koalicije da se odupru navodnim sajber napadima iz Rusije, dodajući: "Sada ćemo zajedno napasti Ruse. Da bismo to uradili, moramo da stvorimo koaliciju zemalja koje će joj se odupreti."

Nejasni planovi i strategije

Iako je najavila formiranje koalicije za izvođenje informacionih napada na Rusiju, Gerasimjuk nije pružila detalje o tome kako bi ti napadi tačno izgledali.

Nije jasno da li bi odgovor bila recipročna mera, kao što su hakovani televizijski i radijski programi, ili bi se možda izvodili hakerski napadi na vitalnu informacionu infrastrukturu.

Ova nedorečenost oko planova i strategija koalicije stvara dodatnu neizvesnost u vezi sa mogućim akcijama koje bi Ukrajina i njene saveznice mogle da preduzmu u ovom kontekstu.

Reakcije i posledice

Očekuje se da će ova najava izazvati različite reakcije kako u Ukrajini tako i u Rusiji.

Takođe, moguće su i reakcije međunarodne zajednice, s obzirom na potencijalne implikacije ovakvih akcija na regionalnu i globalnu političku scenu.

U međuvremenu, čeka se dalji razvoj situacije i konkretniji koraci koje će Ukrajina preduzeti u ostvarivanju svojih planova formiranja koalicije za informativne napade na Rusiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading