RUSIJA LIKUJE ZBOG MAKRONA I ŠOLCA! Oglasila se Moskva posle debakla na izborima, ova poruka ODJEKNUĆE EVROPOM

Autor:

Svet

10.06.2024

14:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rezultati u gotovo svim zapadnoevropskim zemljama pokazali su da Evropljani neće u rat s Rusijom, zbog čega je predsednik Vladimir Putin svakako zadovoljan danas.

RUSIJA LIKUJE ZBOG MAKRONA I ŠOLCA! Oglasila se Moskva posle debakla na izborima, ova poruka ODJEKNUĆE EVROPOM

Foto: Tanjug/AP

Debakl partije francuskog predsednika Emanuela Makrona i nemačkog kancelara Olafa Šolca na jučerašnjim izborima za evropski parlament, kao i jačanje desnice, svakako su ispraćeni i u Rusiji.

Moskva nije krila da je pomno pratila rezultate izbora, nadajući se da je u pravu da će Evropljani u svojim zemljama biti sve više protiv uvlačenja svojih trupa u rat u Ukrajini i bili su u pravu.

Rezultati u gotovo svim zapadnoevropskim zemljama pokazali su da Evropljani neće u rat s Rusijom, zbog čega je predsednik Vladimir Putin svakako zadovoljan danas.

Tim povodom oglasio se i portparol Putina Dmitrij Peskov.

- Uprkos činjenici da su do sada proevropske stranke zadržale svoje vodeće pozicije, s vremenom će im desničarske stranke biti za petama - rekao Peskov.

Šef Državne dume Vjačeslav Volodin napisao je na Telegramu da se "Makron i Šolc grčevito poslednjim snagama drže vlasti", iskoristivši priliku da se obruši na nemačkog kancelara, čiji su socijalisti zauzeli treće mesto, daleko iza krajnje desne Alternative za Nemačku (AfD).

- Prava odluka za njih bila bi da podnesu ostavku i prestanu da ismejavaju svoje građane -rekao je Volodin, koji je predsedavao donjim domom ruskog parlamenta od 2016. i bio agresivan navijač ruskog predsednika Vladimira Putina.

Prema Volodinu, izborni rezultati u Francuskoj i Nemačkoj nisu iznenađujući s obzirom na to da "ekonomija stagnira, postoji migraciona kriza i zemlje su uvučene u rat u Ukrajini protiv vlastitih nacionalnih interesa".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading