AMERIKANCI DAJU UKRAJINCIMA ORUŽJE, DA BI SE BORILI DO KRAJA: Oglasili se Rusi, a onda su poslali jaku poruku Vašingtonu

Autor:

Svet

21.04.2024

12:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstavnički dom američkog Kongresa u subotu je velikom većinom usvojio zakon o izdvajanju skoro 61 milijarde dolara pomoći za Ukrajinu, a nakon što je predlog usvojen u Predstavničkom domu, slede rasprava i glasanje u Senatu

AMERIKANCI DAJU UKRAJINCIMA ORUŽJE, DA BI SE BORILI DO KRAJA: Oglasili se Rusi, a onda su poslali jaku poruku Vašingtonu

Foto: Tanjug/AP

SAD su spremne da upumpavaju oružje režimu u Kijevu kako bi bio u stanju da se bori do poslednjeg Ukrajinca, da nastavi, između ostalog, terorističke napade na rusku teritoriju, sabotaže i ubistva novinara, saopštilo je danas rusko ministarstvo spoljnih poslova.

"Vladajuća elita u Sjedinjenim Američkim Državama, bez obzira na partijsku pripadnost, spremna je da oružjem napumpava režim u Kijevu kako bi bio u stanju da se bori do poslednjeg Ukrajinca", navodi se između ostalog u saopštenju objavljenom na sajtu ruskog ministarstva spoljnih poslova, prenosi RIA Novosti.

Predstavnički dom američkog Kongresa u subotu je velikom većinom usvojio zakon o izdvajanju skoro 61 milijarde dolara pomoći za Ukrajinu, a nakon što je predlog usvojen u Predstavničkom domu, slede rasprava i glasanje u Senatu.

"Akcije Sjedinjenih Država kao realne strane u sukobu suočiće se sa bezuslovnim i odlučnim odbijanjem. Sve dublje uranjanje Vašingtona u hibridni rat protiv Rusije rezultiraće istim, glasnim i ponižavajućim fijaskom Amerike kao u vreme rata u Vijetnamu i Avganistanu. Grozničavi pokušaji spasavanja neonacističkog režima Zelenskog biće u potpunosti neuspešni", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo je naglasilo da se Bela kuća više ne kladi na pobedu kontrolisanog režima u Kijevu, već se nadaju da će Oružane snage Ukrajine izdržati barem do novembarskih predsedničkih izbora u SAD "kako imidž Bajdena ne bi bio pokvaren".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading