AJKULA NAPALA TINEJDŽERA (16) U AUSTRALIJI: Dečak hitno prevezen u bolnicu!

Autor:

Svet

21.04.2024

09:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hitna pomoć pružila je pomoć 16-godišnjem dečaku na licu mesta.

AJKULA NAPALA TINEJDŽERA (16) U AUSTRALIJI: Dečak hitno prevezen u bolnicu!

Foto: Printskrin/Youtube/DzulakaBumba

Tinejdžer iz Australije je hitno prevezen u bolnicu sa povredama noge nakon što ga je napala ajkula. Napad se desio u nedelju u 13.40 sati na Vest Biču blizu Adelajda u Južnoj Australiji, kada je ajkula ujela tinejdžera za nogu.

Hitna pomoć pružila je pomoć 16-godišnjem dečaku na licu mesta, prenosi Dejl mejl. Kako se saznaje, dečak je prebačen u bolnicu u stabilnom stanju.

U slučaju ujeda ajkule, važno je zadržati mirnoću i postupiti pažljivo kako bi se smanjio rizik od daljih povreda. Evo koraka koje treba preduzeti u slučaju ujeda ajkule:


Pomozite osobi da izađe iz vode
Ukoliko je ujed ajkule nastao dok je osoba bila u vodi, važno je da što pre izađe iz vode kako bi se smanjio rizik od ponovnog napada.

Prva pomoć
Ukoliko je osoba povređena, prvo treba zaustaviti krvarenje. Zatim treba očistiti ranu vodom i sapunom ako je dostupno, ili koristiti alkohol ili jod za dezinfekciju.

Stabilizacija
Osoba treba da bude smirena i stabilizovana dok se čeka medicinska pomoć. Važno je održavati pritisak na ranu kako bi se smanjilo krvarenje.

Pozovite hitnu pomoć
Hitna pomoć treba da bude pozvana odmah kako bi osoba mogla da dobije odgovarajuću medicinsku negu.

Transport do medicinske ustanove
Osoba koja je povređena treba da bude prevezena do najbliže medicinske ustanove što je pre moguće radi daljeg lečenja.

Važno je napomenuti da su ujedi ajkula retki, ali ozbiljni događaji. Preventivne mere, poput pridržavanja pravila plivanja na sigurnim lokacijama i izbegavanja plivanja u područjima gde su poznate ajkule, mogu značajno smanjiti rizik od susreta sa ovim predatorima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading