KATAKLIZMA U DUBAIJU! Nevreme paralisalo grad, kiša poplavila sve ulice, a u susednoj zemlji od pljuskova su STRADALA I DECA (VIDEO)

Autor:

Svet

16.04.2024

19:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kiše su počele tokom noći, ostavivši ogromne lokve na inače suvim ulicama i pistama aerodroma, dok su jaki vetrovi doprineli poremećajima letova na međunarodnom aerodromu Dubai, najprometnijem aerodromu za međunarodna putovanja na svetu i domaćinu dugolinijskog prevoznika Emirates

KATAKLIZMA U DUBAIJU! Nevreme paralisalo grad, kiša poplavila sve ulice, a u susednoj zemlji od pljuskova su STRADALA I DECA (VIDEO)

Foto: twitter/printscreen/@weathertrackeu

Nezapamćeno nevreme pogodilo je danas Ujedinjene Arapske Emirate. Stanovnici nenaviknuti na kiše, munje, gromove i poplave, u čudu su bežali u sigurne prostore dok su oni slabije sreće ostajali paralisani na putevima u automobilima kod Dubaija.

Poplavljeni su delovi glavnih autoputeva, ostavljena su napuštena vozila na putu širom Dubaija, a zaustavljen je i saobraćaj na međunarodnom aerodromu u ovom gradu.

Kiše su počele tokom noći, ostavivši ogromne lokve na inače suvim ulicama i pistama aerodroma, dok su jaki vetrovi doprineli poremećajima letova na međunarodnom aerodromu Dubai, najprometnijem aerodromu za međunarodna putovanja na svetu i domaćinu dugolinijskog prevoznika Emirates.

Aerodrom je saopštio u nizu objava na društvenim mrežama da su sve operacije bile zaustavljene oko 25 minuta u utorak popodne, i da će sve dolazne letove preusmeravati "dok se vremenski uslovi ne poboljšaju."

Do večeri, više od 12 centimetara kiše natopilo je UAE — što je tipičan godišnji prosek za ovu pustinjsku zemlju — a očekuje se još kiše u narednim satima.

Policija i hitne službe polako su vozile kroz poplavljene ulice, njihova hitna svetla su se palila dok su munje obasjavale nebo, povremeno dodirujući vrh Burž Kalife, najviše zgrade na svetu.

Škole širom UAE uglavnom su bile zatvorene pre oluje, a državni službenici su mahom radili od kuće gde je to bilo moguće. 

U susednom Omanu, sultanatu koji se nalazi na istočnom delu Arapskog poluostrva, najmanje 18 osoba je poginulo u jakim kišama u proteklim danima, prema saopštenju Nacionalnog komiteta za upravljanje vanrednim situacijama zemlje izdatom u utorak.

To uključuje oko 10 školske dece koja su u ponedeljak odneta sa vozilom u kom je bila i jedna odrasla osobom, prenosi Telegraf.rs.

Klimatolozi već godinama upozoravaju da je ljudski uticaj na klimatske promene doveo do ekstremnijih i manje predvidivih vremenskih događaja širom sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading