IZRAEL NE PRESTAJE SA NAPADIMA NA LIBAN! Gađali zgradu, pa ćute na izveštaje!

Autor:

Svet

14.04.2024

11:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uništena zgrada u libanskom regionu Baalbek.

IZRAEL NE PRESTAJE SA NAPADIMA NA LIBAN! Gađali zgradu, pa ćute na izveštaje!

Foto: Tanjug AP, Shutterstock

Izraelski vazdušni napad uništio je u nedelju ujutru zgradu u gradu Nabi Šit u libanskom regionu Baalbek, severoistočno od glavnog grada Bejruta, saopštila je libanska Nacionalna novinska agencija (NNA).

Izraelska vojska je rekla za CNN da još ne može da potvrdi ove izveštaje.

Republika

Foto: CNN

Borbe se nastavljaju na južnoj granici Libana sa Izraelom

Podsetimo, tenzije između suseda Izraela i Libana eskalirale su 7. oktobra, uz redovnu razmenu raketa između dve zemlje.

Militantna grupa Hezbolah koju podržava Iran više puta je izjavljivala da podržava palestinski narod u Gazi i njihov otpor protiv izraelskih napada na civilna područja. 

Izraelski napadi u regionu Baalbek su ređi s obzirom na to da se nalazi severnije u Libanu, oko 80 kilometara od granice između Izraela i Libana.

Prošle nedelje, izraelska vojska je saopštila da je pogodila četiri lokacije Hezbolahove jedinice protivvazdušne odbrane u oblasti Baalbek.

Podsetimo, izraelska avijacija napala je jutros kamp Hezbolaha u južnom Libanu.

Istovremeno, palestinski mediji izvestili su o intenzivnom granatiranju istočnih delova severnog pojasa Gaze uporedo sa napadima na južni Liban.,

Takođe, sinoć je Iran pokrenuo napad na Izrael koristeći desetine dronova, a premijer Izraela, Benjamin Netanjahu, poručio je da je Izrael spreman, što je preneo Tajms of Izrael.

Netanijahu je na konferenciji za novinare objavio da je Izrael spreman.

- Prethodnih nekoliko nedelja Izrael se spremao za mogućnost direktnog napada iz Irana, a naša protivvazdušna odbrana je raspoređenja. Spremni smo za svaki scenario, kako za napad, tako i za odbranu - poručio je Netanijahu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading