PUTIN: RUSIJA ĆE PODRŽATI IRAN AKO SAD NAPADNU IRANSKO TLO

Autor:

Svet

14.04.2024

10:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glavni portparol izraelske vojske naveo je da je Francuska među zemljama koje su učestvovale u odbrani protiv napada Irana na Izrael.

PUTIN: RUSIJA ĆE PODRŽATI IRAN AKO SAD NAPADNU IRANSKO TLO

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin poručio je da će Rusija podržati Iran ako SAD napadnu iransko tlo kao vid podrške Izraelu.

- Sa napadom Irana na Izrael, Hezbolah i Hute, očekujte da će cene robe globalno početi da rastu od sutra. Zapad je bio zaveden da podrži Izrael, posebno u njegovom napadu na Palestince i građane Gaze. Rusija će učiniti sve što je moguće kako bi izbegla mogućnost Trećeg svetskog rata - kazao je Putin, prenosi Avaz.

U međuvremenu, glavni portparol izraelske vojske je kazao da je Francuska među zemljama koje su učestvovale u odbrani protiv napada Irana na Izrael. 

- Francuska ima vrlo dobru tehnologiju, avione, radare - i znam da su dobile doprinos u patroliranju vazdušnog prostora - rekao je, dodajući da nema tačne informacije jesu li francuski avioni oborili neke od raketa lansiranih od strane Irana, prenosi "Reuters".  

Podsetimo, Iran je sinoć izvršio napad na Izrael, a Teheran je rekao da su sinoćni udari i sami odgovor na izraelski napad ranije ovog meseca na kompleks njegove ambasade u glavnom gradu Sirije Damasku.

- Islamska Republika Iran neće oklevati da iskoristi svoje inherentno pravo na samoodbranu kada je to potrebno - rekao je iranski ambasador i stalni predstavnik pri UN Amir Said Iravani u saopštenju i dodaje:

- Ukoliko izraelski režim ponovo izvrši bilo kakvu vojnu agresiju, odgovor Irana će sigurno i odlučnije biti jači i odlučniji.

Pozivajući se na samoodbranu od ponovljenih izraelskih vojnih agresija, Iravani je rekao da su udari bili konkretno odmazda na izraelski napad 1. aprila na, kako Iran kaže, diplomatske objekte u Damasku.

Iran tvrdi da je izraelski napad prekršio međunarodno pravo i doveo do smrti sedam iranskih vojnih savetnika, uključujući ključne komandante Korpusa iranske revolucionarne garde.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Stole

14.04.2024 22:39

Koga ces ti da podrzis rusko bolesno Govno