"ONI UNIŠTAVAJU ŽENSKE SLOBODE"! Bajden skočio protiv odluke suda u Arizoni da podrži 160-godišnju zabranu abortusa! "TO JE NJIHOV PLAN"!

Autor:

Svet

09.04.2024

23:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova odluka Vrhovnog suda Arizone dodatno politizuje pitanje abortusa, postavljajući ga kao ključnu temu u predstojećim političkim raspravama.

"ONI UNIŠTAVAJU ŽENSKE SLOBODE"! Bajden skočio protiv odluke suda u Arizoni da podrži 160-godišnju zabranu abortusa! "TO JE NJIHOV PLAN"!

Foto: AP Manuel Balce Ceneta

Američki predsednik Džo Bajden izrazio je večeras svoju zabrinutost povodom nedavne odluke Vrhovnog suda Arizone koja podržava 160-godišnju zabranu abortusa. On je optužio republikance za pokušaj uništavanja ženskih sloboda, ističući da će ova presuda dovesti do ekstremnijih i opasnijih zakona o abortusu, što će značajno uticati na živote miliona građanki Arizone.

- Ova presuda je rezultat ekstremnih planova republikanaca koji su posvećeni tome da unište ženske slobode - istakao je Džo Bajden u izjavi koju je preneo Rojters. 


Odluka Vrhovnog suda Arizone podržava višedecenijsku zabranu abortusa, koja bi mogla da dovede do značajnog smanjenja dostupnosti ove medicinske procedure u klinikama širom države. Prema rečima agencije AP, ova odluka stavlja zabranu na skoro sve abortuse u državi, čime se ovo pitanje stavlja u centar političke borbe koja će imati ključnu ulogu u narednim političkim odlukama.

Ova odluka Vrhovnog suda Arizone dodatno politizuje pitanje abortusa, postavljajući ga kao ključnu temu u predstojećim političkim raspravama. Njen uticaj će se osetiti i u procesu izbora narednog predsednika i formiranju većine u Senatu. S obzirom na to da je pitanje abortusa veoma emotivno i kontroverzno u američkom društvu, očekuje se da će izazvati žustre rasprave tokom političke kampanje.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading