DRAMA U CRVENOM MORU: Huti lansirali rakete na Britance

Autor:

Svet

07.04.2024

15:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Operacije su izvedene u poslednja 72 sata, rekao je vojni portparol Huta Jahja Sari u obraćanju na televiziji

DRAMA U CRVENOM MORU: Huti lansirali rakete na Britance

Foto: Tanjug/AP, Shutterstock

Jemenska pobunjenička grupa Huti saopštila je danas da je lansirala rakete i bespilotne letelice na britanski brod i dva izraelska broda koji su se uputili ka izraelskim lukama, kao i na brojne američke fregate u Crvenom moru.

Operacije su izvedene u poslednja 72 sata, rekao je vojni portparol Huta Jahja Sari u obraćanju na televiziji, preneo je Rojters.

Huti, koji kontrolišu glavni grad Jemena i najnaseljenija područja, od novembra napadaju međunarodne brodove u Crvenom moru u znak solidarnosti sa Palestincima u ratu između Izraela i Hamasa.

Predsednik iranskog parlamenta Muhamed Baker Kalibaf izjavio je danas da će "neizbežna osveta" za napad Izraela na iranski konzulat u Damasku biti okrutna i "ubrzati propast cionističkog režima".

Kalibaf je u obraćanju na sednici potvrdio da će Iran "definitivno kazniti" izraelski režim za napad 1. aprila koji je, kako tvrdi, pokazao Izrael drsko krši međunarodno pravo, prenosi iranski Tasnim.

Konzulat je počeo juče sa radom posle napada u kojem je su poginuli komandant Revolucionarne garde u Siriji i Libanu Mohamed Reza Zahedi i njegov zamenik, kao i pet oficira koji su bili u njihovoj pratnji.

Izrael tvrdi da ne stoji iza napada, dok je više zvaničnika Teherana obećalo osvetu za napad.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading