NOVE SMENE U UKRAJINI: Zelenski razrešio dužnosti prvog pomoćnika i trojicu savetnika

Autor:

Svet

31.03.2024

06:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ove promene dolaze u kontekstu širokog pregrupisanja u administraciji predsednika Ukrajine, ali iz kabineta Zelenskog još uvek nisu stigla zvanična objašnjenja za ove kadrovske promene.

NOVE SMENE U UKRAJINI: Zelenski razrešio dužnosti prvog pomoćnika i trojicu savetnika

Foto: Tanjug/AP

Juče je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski doneo odluku o razrešenju nekoliko visokih zvaničnika iz svoje administracije, uključujući svog prvog pomoćnika Serhija Šefira, koji je obavljao tu funkciju od 2019. godine. Pored Šefira, smenjeni su i trojica slobodnih savetnika - Oleh Ustenko, Serhij Trofimov i Mihail Raducki.

Novi pravci u administraciji

Takođe, razrešene su i Natalija Puškarjova, poverenica predsednika za dobrovoljce, i Olena Verbicka, poverenica za zaštitu prava vojnih lica. Ove promene dolaze u kontekstu širokog pregrupisanja u administraciji predsednika Ukrajine, ali iz kabineta Zelenskog još uvek nisu stigla zvanična objašnjenja za ove kadrovske promene.

Nedavne promene u administraciji

Ovo nije prvi put da je Zelenski iznenadio javnost svojim kadrovskim odlukama. U utorak je smenjen Oleksij Danilov, koji je obavljao funkciju sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu, a imenovan je za novog ambasadora Ukrajine u Moldaviji. Takođe, Valerij Zalužni, koji je nedavno smenjen sa funkcije načelnika ukrajinskih oružanih snaga, nedavno je imenovan za ambasadora Ukrajine u Velikoj Britaniji.

Ove promene u administraciji predsednika Zelenskog izazvale su pažnju javnosti i podstakle spekulacije o mogućim razlozima iza ovih kadrovskih poteza. Ostaje da se vidi kako će se ove promene odraziti na političku situaciju u Ukrajini i na spoljnopolitičke odnose zemlje sa drugim državama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading