FRANCUZI STREPE ZBOG TERORIZMA, VLADA POVUKLA RADIKALNI POTEZ! Svuda ih je ispred SVAKE crkve, svakog hrama...

Autor:

Svet

28.03.2024

16:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od početka ove godine, Francuska je bila poprište dva napada, a Nacionalno tužilaštvo za terorizam je saopštilo da je jedan od tih napada bio motivisan "džihadističkom ideologijom" usmerenom protiv katoličke ustanove.

FRANCUZI STREPE ZBOG TERORIZMA, VLADA POVUKLA RADIKALNI POTEZ! Svuda ih je ispred SVAKE crkve, svakog hrama...

Foto: Tanjug/AP

Francuski ministar unutrašnjih poslova, Žerald Darmanin, izdao je naredbu da se za vreme Vaskrsa pojača prisustvo snaga bezbednosti ispred svih katoličkih i protestantskih crkava.

Ova odluka doneta je u svetlu visokog nivoa terorističke pretnje i aktuelnih napetosti na međunarodnoj sceni, uključujući rat u Gazi i nedavni napad u Moskvi.

Ministar je naglasio neophodnost izuzetne budnosti tokom praznika i naložio vizuelnu kontrolu ljudi koji ulaze u verske objekte radi otkrivanja sumnjivih osoba, kao i pojačanu pažnju prema vozilima stacioniranim u blizini velikih okupljanja, prenosi Kurir.

Teroristička pretnja i bezbednost verskih objekata

Od početka ove godine, Francuska je bila poprište dva napada, a Nacionalno tužilaštvo za terorizam je saopštilo da je jedan od tih napada bio motivisan "džihadističkom ideologijom" usmerenom protiv katoličke ustanove. Ovo naglašava ozbiljnost situacije i potrebu za preventivnim merama kako bi se zaštitili vernici i verski objekti.

Pojačano prisustvo policije tokom prazničnog vikenda

Vaskrs, koji simbolizuje Hristovo vaskrsenje, predstavlja najveći praznik u hrišćanskom kalendaru. Katolici i protestanti slave ga ovog vikenda, dok će pravoslavni vernici proslaviti Vaskrs 5. maja. U skladu sa naredbom ministra Darmanina, pojačane fizičke snage reda će biti prisutne ispred svake crkve ili hrama tokom vikenda, kako bi se obezbedila bezbednost vernika i sprečile potencijalne pretnje.


Ova odluka ministra unutrašnjih poslova jasno pokazuje ozbiljnost situacije i posvećenost francuskih vlasti zaštiti svojih građana tokom verskih praznika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
Roki

28.03.2024 20:03

Sin joj vozi preko 200 hiljada auto I opet nema para! Hahahh pa sta bih da ti neko ladi m bre Oladi baby matora