LEK ZA SNIŽAVANJE PRITISKA UBIO JEDNU OSOBU, 76 NJIH U BOLNICI! Skandal potresao zemlju, evo šta se NALAZI u njemu!

Autor:

Svet

26.03.2024

08:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz kompanije su poručili da je lek prošao sve neophodne testove i da u njemu nema ništa sporno

LEK ZA SNIŽAVANJE PRITISKA UBIO JEDNU OSOBU, 76 NJIH U BOLNICI! Skandal potresao zemlju, evo šta se NALAZI u njemu!

Foto: shutterstock

Poznata japanska farmaceutska kompanija "Kobajaši" saopštila je danas da istražuje smrt jedne osobe i hospitalizacije najmanje 76 osoba koje mogu biti povezane sa njenim pirinčanim pilulama od crvenog kvasca.

Kompanija je pozvala mušterije da prestanu da koriste ove "beni kodži" pilule koje su reklamirane kao suplement za smanjenje holesterola i krvnog pritiska, prenosi Bi-Bi-Si.

Ta pilula je zapravo pirinač fermentisan vrstom crveno-ljubičaste plesni (monascus purpureus) koja se koristi i kao boja za razne prehrambene proizvode.

Iz kompanije "Kobajaši" sumnjaju da je problem nastao nedetektovanjem toksične supstance u buđi, a pogođene mušterije su prijavile simptome poput promenjene boje urina, otečenih udova i umora.

"Iako revnosno utvrđujemo činjenice i uzročne odnose, želimo ovo da objavimo radi brzog otkrivanja informacija. Naša kompanija je uvek stavljala zdravlje mušterija na prvo mesto i iskreno se izvinjavamo povodom ove situacije", rekli su iz Kobajašija.

Japanska vlada odobrila je plan prodaje dugim državama borbenih aviona nove generacije, koje razvija sa Italijom i Velikom Britanijom.

Ova odluka je sporna zbog principa miroljubivosti, na koji se Tokio poziva posle Drugog svetskog rata, ali će pomoći Japanu da izgradi vojnu industriju i dobije ulogu u globalnoj bezbednosti, prenosi Asošijeted pres.

Vlada je takođe odobrila reviziju pravila transfera vojne opreme i tehnologije kako bi omogućila prodaju smrtonosnih oružja drugim, nepartnerskim državama.

Glavni sekretar kabineta Jošimasa Hajaši izjavio je da su ove promene neophodne s obzirom na bezbednosno okruženje te države, ali je istakao da se time ne menjaju pacifistički principi Japana.

Japan je u prethodnom periodu počeo da napušta dugo ograničavani vojni izvoz, usled porasta regionalnih i globalnih tenzija, posebno sa susednom Kinom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading