MOJE MISLI SU UZ ŽRTVE NAPADA I PORODICE: Oglasila se Ursula fon der Lajen, a evo šta je na to dodao BORELJ

Autor:

Svet

23.03.2024

12:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropa je u potpunom šoku posle terorističkog napada na nedužne ljude u Moskvi

MOJE MISLI SU UZ ŽRTVE NAPADA I PORODICE: Oglasila se Ursula fon der Lajen, a evo šta je na to dodao BORELJ

Foto: Tanjug/AP Photo/Andy Wong

Predsednica Evropske komsije Ursula fon der Lajen najoštrije je danas osudila teroristički napad na civile u "Krokus siti holu" u Moskvi za koji je preuzela odgovornost Islamska država.

Fon der Lajen je napisala na platformi X da su njene misli sa žrtvama napada i njihovim porodicama.

Šef diplomatije EU Žozep Borelj rekao je danas da međunarodna zajednica mora da se čvrsto ujedini protiv terorizma, nakon napada u Moskvi u kojem je ubijeno više od sto ljudi.

"Najoštrije osuđujem gnusni napad koji je počinjen u Moskvi prošle noći. Terorizam je ponovo ciljao nevine ljude. Međunarodna zajednica mora da ostane čvrsto ujedinjena u borbi protiv terorizma", naveo je Borelj na platformi X.

Nemački kancelar Olaf Šolc osudio je teroristički napad u blizini Moskve. Šolc je napisao na platformi "Iks" naveo da osuđuje teroristički napad na nedužne posetioce koncerta u Moskvi.

"Naše misli su sa porodicama poginulih i povređenih", naveo je Šolc, preneo je TASS.

Britanski ministar spoljnih poslova i nekadašnji premijer Dejvid Kameron napisao je na platformi "Iks" da takvo "užasno nasilje" ne može ništa da opravda. Kameron je izrazio saučešće porodicama žrtava.

Tadžikistan je u kontaktu sa Moskvom zbog navodne umešanosti državljana Tadžikistana u teroristički napad na "Krokus siti hol", rekao je danas portparol tadžikistanskog ministarstva spoljnih poslova za TASS.

Portparol je naveo da su tadžikistanske vlasti u bliskom kontaktu sa ruskim kolegama zbog navodne umešanosti državljana Tadžikistana u sinoćnji teroristički napad u moskovskoj oblasti.

Poslanik ruske Državne dume Aleksandar Hinštejn rekao je danas da su prilikom pretresa automobila osumnjičenih za teroristički napad u "Krokus siti holu", koji su uhapšeni u Brjanskoj oblasti, pronađeni pasoši državljana Tadžikistana, prenela je ruska državna televizija RT.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading