SAM BOG NAS JE SPASAO NUKLEARNOG RATA! Lukašenko priznao: Situacija je još OPASNIJA...

Autor:

Svet

15.03.2024

18:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon izjava Lukašenka, ostaje da se vidi kako će se situacija dalje razvijati u Belorusiji.

SAM BOG NAS JE SPASAO NUKLEARNOG RATA! Lukašenko priznao: Situacija je još OPASNIJA...

Foto: Tanjug/AP

Aleksandar Lukašenko

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko izneo je tvrdnju da je Bog lično pomogao Belorusiji da izbegne potencijalni rat i stacioniranje NATO snaga na njenoj teritoriji.

Prema rečima Lukašenka, da nije bilo božje pomoći, situacija bi se odvijala drugačije, a našao bi se u riziku nuklearnog sukoba između NATO-a i Rusije.


Lukašenko je istakao da je trenutna situacija još teža i opasnija, s obzirom na to da je nevidljiva i da predstavlja nepoznatu pretnju. On je naglasio da se mora biti oprezan, jer bilo kakva greška može dovesti do propasti, a da niko neće biti u mogućnosti da ih spase, prenosi Sputnjik.

Opozicija je izrazila nezadovoljstvo rezultatima predsedničkih izbora održanih u avgustu 2020. godine, rezultirajući protestima širom zemlje.

Snage bezbednosti su primenile specijalna sredstva kako bi suzbile proteste, a KGB Belorusije je saopštio da su protesti gotovo u potpunosti okončani u februaru 2021. godine.

Takođe, protiv brojnih opozicionih lidera pokrenuti su krivični postupci zbog različitih optužbi, uključujući pozive na preuzimanje vlasti, stvaranje ekstremističke grupe, zavere za preuzimanje državne vlasti neustavnim sredstvima, kao i pokušaj terorizma.

Nakon izjava Lukašenka, ostaje da se vidi kako će se situacija dalje razvijati u Belorusiji, a njegove tvrdnje o božjoj pomoći u očuvanju zemlje od potencijalnog rata biće predmet rasprave i analize kako unutar same Belorusije, tako i međunarodno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading