MINSKU PRETI NEVIĐENI HAOS! Bivši policajci i vojnici izneli PLAN: Žele da smaknu Lukašenka sa vlasti!

Autor:

Svet

29.02.2024

09:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sud Belorusije je u februaru 2022. godine osudio lidera organizacije BIPOL, Aleksandra Azarova, na 25 godina zatvora.

MINSKU PRETI NEVIĐENI HAOS! Bivši policajci i vojnici izneli PLAN: Žele da smaknu Lukašenka sa vlasti!

Foto: Tanjug/AP

Aleksandar Lukašenko brutalno zapretio Zapadu

Belgijska televizija VRT prenela je izjavu lidera organizacije BIPOL, Aleksandra Azarova, o obuci članova ove organizacije na poligonima u Poljskoj.

Prema Azarovim rečima, obučeno je već sto ljudi, a članovi organizacije su izvršili diverzije na beloruskoj železnici tokom prve nedelje specijalne vojne operacije u Ukrajini, prenosi Sputnikportal.

Plan za smenu predsednika Belorusije

Grupa bivših beloruskih policajaca i vojnika iznela je tvrdnju da imaju plan za smenu predsednika Belorusije, Aleksandra Lukašenka, prenosi belgijska televizija. Azarov je potvrdio da članovi organizacije pripremaju puč u Belorusiji i pokušavaju da organizuju diverzije na teritoriji zemlje.

Grupa bivših beloruskih policajaca i vojnika izjavljuje da imaju plan za smenu predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka - saopštila je belgijska televizija.

Osuda lidera organizacije BIPOL

Sud Belorusije je u februaru 2022. godine osudio lidera organizacije BIPOL, Aleksandra Azarova, na 25 godina zatvora. Azarov je pobegao u Ukrajinu, a zatim u Poljsku, nakon čega je Vrhovni sud Belorusije proglasio organizaciju BIPOL terorističkom organizacijom.

Osnivanje i aktivnosti organizacije BIPOL

Organizacija BIPOL osnovana je u oktobru 2020. godine na teritoriji Poljske na inicijativu bivših policajaca. Smatra se da je krajnji cilj aktivnosti ove organizacije nasilna promena ustavnog poretka Belorusije.

Ovaj tekst sumira informacije o organizaciji BIPOL, fokusirajući se na obuku članova, planiranje puča i osudu lidera organizacije. Takođe, ističe se osnivanje i aktivnosti same organizacije, kao i proglašenje terorističkom organizacijom od strane Vrhovnog suda Belorusije.

(Sputnikportal)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading