OKONČANA DRAMA U AHENU: Policija uhapsila ženu koja je bila opsana dinamitom i držala zarobljene ljude u bolnici - pretila da će da puca i palila baklju!

Autor:

Svet

04.03.2024

23:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika drama koja je držala u napetosti meštane i zaposlene u bolnici u nemačkom gradu Ahenu uspešno je okončana nakon nekoliko sati.

OKONČANA DRAMA U AHENU: Policija uhapsila ženu koja je bila opsana dinamitom i držala zarobljene ljude u bolnici - pretila da će da puca i palila baklju!

Foto: RINA

Policija je prema rečima jednog od očevidaca uhapsila ženu (65) koja je navodno uzela taoce i pretila katastrofom opasana dinamitom.

Hvala Bogu samo da je ovaj horor završen! Bolnica ima 1.600 zaposlenih i svi su u jednom trenutku bili taoci. Žena je prvo zapalila operacionu salu i potom ušla u jednu od soba i tu držala taoce. Pretila je i pištoljem. Policija je nekako uspela da evakuiše porodilje sa sprata - kaže jedna od zaposlenih koja je inače iz Srbije.

Zaposlena dodaje da je žena tokom držanja talaca bacila baklju i tom prilikom zapalila hodnik. Ogromne policijske snage uspele su nekako da uhvate osumnjičenu i reše talačku krizu.

Ovo je druga po veličini bolnica u ovom gradu. Ovde radi dosta ljudi iz Srbije. Svi su preplašeni i šokirani večerašnjim događajima, ipak, najvažnije je samo da nema žrtava - kaže sagovornica.

Nemački tabloid Bild navodi da je žena, koja ima 65 godina, upala u bolnicu Lizen u popodnevnim satima u ponedeljak nakon čega su zaposleni primetili da se klinikom širi dim. Žena je prema nezvaničnim informacijama upalila bengalku u operacionoj sali nakon čega se zabarikadirala u sobi za pacijente.

Podsetimo, kao je danas ranije javio nemački Bild, tamošnja policija je ogradila protestantsku bolnicu Luizen na jugozapadu grada Ahena, u kojoj se, prema preliminarnim podacima, nalazila naoružana osoba.

Policija ne navodi kome tačno osumnjičeni preti i da li ima zahteve, ali postupa po planu oslobađanja eventualnih talaca.

Zgradu zdravstvene ustanove ogradili policijski specijalci, piše RIA Novosti, a prenosi Blic.

Oblast je okružena teško naoružanom policijom sa šlemovima, zaštitnim prslucima i automatima, a ulice su zatvorene. Specijalne jedinice iz Kelna su na putu ka mestu događaja.

Navedeno je da je jedna žena zapalila pirotehniku, što je rezultiralo velikim dimom. Nekoliko vatrogasnih jedinica je bilo na licu mesta.

Ona se zatim zabarikadirala u sobu za pacijente, ali je nejasno da li je u sobi bilo drugih ljudi.

Policija još ne može da kaže ko je tačno naoružana osoba u bolnici niti kome preti. Takođe je nejasno da li ima povređenih.

Policija Kelna sprovodi operaciju kao moguća talačka situacija.

Sve dostupne hitne službe su upozorene i na putu su - rekla je portparolka policije.

Bolnica Luizen u Ahenu je protestantska bolnica sa 378 kreveta i dvanaest specijalističkih odeljenja.

U bolnici radi oko 1.600 zaposlenih.

Delovi klinike se trenutno raščišćavaju i pacijenti se premeštaju. Mediji su naveli da policija izvodi izbezumljene pacijente iz zgrade i poziva građane da izbegavaju područje oko bolnice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading