PRVE FOTOGRAFIJE SA LICA MESTA! OPSADNO STANJE, SPECIJALCI OPKOLILI BOLNICU! Naoružana žena upala u bolnicu i preti! (FOTO GALERIJA)

Autor:

Svet

04.03.2024

20:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija nije navela kome osumnjičena osoba preti i da li ima neke zahteve.

PRVE FOTOGRAFIJE SA LICA MESTA! OPSADNO STANJE, SPECIJALCI OPKOLILI BOLNICU! Naoružana žena upala u bolnicu i preti! (FOTO GALERIJA)

Foto: RINA

U dramatičnom razvoju događaja u nemačkom gradu Ahenu, bolnica je postala poprište intenzivne akcije nakon što je jedna naoružana osoba upala u objekat, prenosi Bild.

Situacija je trenutno nejasna, jer nije potvrđeno da li su uzeti taoci, ali jake policijske snage blokirale su ceo kraj, a specijalne jedinice policije su pozvane da se pridruže operaciji.

Detalji o tome kome preti naoružana osoba i da li ima zahteve još uvek nisu obelodanjeni, dok je jedan od izveštaja ukazao na to da je jedna žena aktivirala pirotehniku, što je rezultiralo gustim dimom. Na licu mesta su stigli i vatrogasne ekipe kako bi se nosile sa potencijalnim rizicima od požara.

Evakuacija bolnice je u toku, a prema izveštajima nemačkih medija, policija izvodi ljude iz objekta koji su preplavljeni strahom i panikom. Sve oči su uprte u napore policije i hitnih službi dok pokušavaju da reše ovu ozbiljnu situaciju bezbedno i bez žrtava.

Šta raditi u slučaju povrede od strane vatrenog oružja?

Ako se nađete u situaciji u kojoj vas neko upuca iz pištolja, prva i najvažnija stvar je da odmah potražite medicinsku pomoć. Evo nekoliko koraka koje možete preduzeti u toj situaciji:

Bezbednost: Ako ste u mogućnosti, pokušajte se skloniti sa mesta pucnjave kako biste izbegli dalje povrede.

Pozovite pomoć: Odmah pozovite hitnu pomoć ili policiju kako biste dobili medicinsku pomoć i prijavili incident.

Prva pomoć: Ako ste sposobni, pokušajte da zaustavite krvarenje pritiskom na ranu. Nemojte uklanjati metak ili pokušavati da obavljate druge medicinske postupke ako niste obučeni za to, jer to može izazvati dodatne povrede.

Ostanite mirni: Pokušajte da ostanete smireni i koncentrisani. Panika može pogoršati situaciju.

Saradnja s autoritetima: Kada stignu hitna pomoć ili policija, saradnja s njima će biti ključna. Pravite se da im olakšate pružanje pomoći.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading