UDARNO IZ VAŠINGTONA, VRHOVNI SUD PRESUDIO: Donald Tramp može da učestvuje na izborima u Koloradu!

Autor:

Svet

04.03.2024

16:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U odluci koja je značajna za političku scenu SAD, Vrhovni sud danas je presudio u korist Donalda Trumpa, republikanskog kandidata za predsedničku nominaciju, omogućavajući mu da ostane na glasačkom listiću uprkos prethodnoj diskvalifikaciji koju je propisala savezna država Kolorado, koja ga je diskvalifikovala zbog navodnog učešća u napadu na Kapitol 6. januara 2021. godine.

UDARNO IZ VAŠINGTONA, VRHOVNI SUD PRESUDIO: Donald Tramp može da učestvuje na izborima u Koloradu!

Foto: Tanjug/AP

Sudije Vrhovnog suda objavile su odluku dan pre sutrašnjeg "super utorka", kada na unutarstranačke izbore izlaze birači u 15-ak saveznih država, prenosi Vašington post.

Vlasti Kolorada su krajem prošle godine donele odluku kojom je Tramp proglašen nepodobnim za funkciju predsednika SAD.

''Učinićemo Ameriku ponovo velikom''

Podsetimo, kandidat Republikanske stranke za predsedničku nominaciju Donald Tramp oglasio se danas povodom unutastranačkih izbora u Severnoj Dakoti, poručivši biračima da će danas celom svetu pokazati da su SAD "Trampova zemlja".

- Danas ćete pokazati celom svetu da je ovo Trampova zemlja i poslaćete poruku direktno pokvarenom Džou Bajdenu da dolazimo kao teretni voz ovog novembra - rekao je Tramp na video-snimku objavljenom na njegovoj društvenoj mreži TruthSocial.

On je dodao da će pobediti Bajdena, za kog je naveo da je "najlošiji predsednik u istoriji SAD".

- Učinićemo Ameriku ponovo velikom - poručio je Tramp.

Unutastranački izbori u Severnoj Dakoti biće održani danas, a Tramp je dosad pobedio na svim republikanskim izborima, osim u Vašingtonu gde je pobedu odnela njegova protivkandidatkinja Niki Hejli.

Tramp je poručio da su ti izbori nebitni i da se njima nije bavio jer je Vašington "močvara".

Niki Hejli ne znači mnogo pobeda u Vašingtonu jer je Tramp toliko ubedljiv trenutno i sa brojem dobijenih delegata i sa popularnošću kod birača da je njoj potrebno da sutra na Super utorak pobedi u više od 70 posto država.

Amerikanci će na Super utorak glasati u 15 država i jednom američkom teritorijom (Američka Samoa) i sva je prilika da će Tramp već u sredu imati toliku prednost nad Hejlijevom da bi bilo očekivano čak i da se ona povuče iz trke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading