RIZIKOVAĆE SVE: Bivši finansijski direktor Donalda Trampa priznaće danas da je LAŽNO SVEDOČIO pred sudom! Evo zašto to radi baš sada

Autor:

Svet

04.03.2024

13:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

To će biti drugo potvrdno izjašnjavanje o krivici Vajselberga, koji se 2022. godine izjasnio krivim po 15 tačaka poreske prevare i svedočio na suđenju dvojici Trampovih organizacija

RIZIKOVAĆE SVE: Bivši finansijski direktor Donalda Trampa priznaće danas da je LAŽNO SVEDOČIO pred sudom! Evo zašto to radi baš sada

Foto: Tanjug/AP, Shutterstock

Alen Vajselberg, bivši finansijski direktor Donalda Trampa priznaće danas na sudu da je svojevremeno lažno svedočio u građanskoj istrazi o finansijama kompanije za nekretnine.

Vajselberg je nekoliko nedelja vodio razgovore sa tužiocima na Menhetnu u vezi sa njegovim svedočenjem tokom građanske istrage njujorškog državnog tužioca o bivšem predsedniku 2020. godine i kada je svedočio prošle godine, reklo je nekoliko ljudi upoznatih sa istragom.

Tačne optužbe za koje će se izjasniti nisu jasne, prenosi CNN.

U okviru pregovora o izjašnjavanju o krivici, ne očekuje se da će se Vajselberg okrenuti protiv Trampa i neće svedočiti protiv njega na krivičnom suđenju koje bi trebalo da počne kasnije ove godine, rekli su ljudi.

Tramp je optužen po 34 tačke optužnice za falsifikovanje poslovnih zapisa kako bi prikrio tajnu isplatu i nadoknadu novca pre predsedničkih izbora 2016. godine.

Vajselberg je bio ključan u finansijskim poslovima, ali ni tužioci ni Trampovi advokati nisu rekli da planiraju da ga pozovu kao svedoka. Tramp se izjasnio da nije kriv po optužbama.

To će biti drugo potvrdno izjašnjavanje o krivici Vajselberga, koji se 2022. godine izjasnio krivim po 15 tačaka poreske prevare i svedočio na suđenju dvojici Trampovih organizacija.

Vajselberg je tada istinito svedočio, a entiteti su osuđeni i novčano kažnjeni.

Sudija je Vajselberga osudio na pet meseci zatvora i nadgledao oslobađanje. Odležao je oko 100 dana u zatvoru na ostrvu Rikers.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading