KIM DŽONG UN NE ODUSTAJE: Nova provokacija komšija, poslednja naredba je više nego BIZARNA

Autor:

Svet

04.03.2024

15:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U govoru održanom 16. januara Kim je naglasio da bi Južnu Koreju trebalo smatrati za "primarnog, nepromenljivog glavnog neprijatelja" Severne Koreje

KIM DŽONG UN NE ODUSTAJE: Nova provokacija komšija, poslednja naredba je više nego BIZARNA

Foto: Tanjug-AP

Severna Koreja uklonila je danas sve članke sa sajtova državnih medija u kojima se pominje ujedinjenje sa Južnom Korejom, a nakon što je lider te zemlje Kim Džong-un nazvao Južnu Koreju "primarnim neprijateljem Severne Koreje" i zakleo se da nece tražiti ujedinjenje sa svojim južnim susedom.

Od danas je sa veb-sajta Centralne novinske agencije Severne Koreje uklonjena ili izbrisana vecina članaka koj sadrže reference o ujedinjenju, kao što su "mirno ujedinjenje", "veliko nacionalno jedinstvo" i "severna polovina", prenosi južnokorejska agencija Jonhap.

Taj potez severnokorejskih vlasti je usledio nakon je Kim Džong-un, tokom partijskog sastanka na kraju 2023. godine definisao veze između dve Koreje kao odnose između "dve države koje su neprijateljske jedna prema drugoj".

U govoru održanom 16. januara Kim je naglasio da bi Južnu Koreju trebalo smatrati za "primarnog, nepromenljivog glavnog neprijatelja" Severne Koreje.

Južna Koreja je u međuvremenu nastavila sa vežbama sa marincima Sjedinjenih Američkih Država kako bi bila u stanju pripravnosti ukoliko bi Kim Džong Unu palo na pamet nešto što ne treba.

Paralelno s tim, u Seulu je u toku svađa vlade zemlje sa lekarima koji nekoliko dana štrajkuju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading