PROTESTI NA ULICAMA IZRAELA: 15.000 demonstranata u maršu jedinstva - imaju samo jedan zahtev!

Autor:

Svet

02.03.2024

19:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izražavanje solidarnosti i zahtev za oslobađanjem talaca postali su prioritet za oko 15.000 ljudi koji su se pridružili "maršu jedinstva", koji ima za cilj pružanje podrške taocima koje drži Hamas. Neki od učesnika već su prešli značajnu udaljenost kako bi se pridružili ovoj povorci solidarnosti koja se kreće prema svom odredištu - Jerusalimu.

PROTESTI NA ULICAMA IZRAELA: 15.000 demonstranata u maršu jedinstva - imaju samo jedan zahtev!

Foto: www.profimedia.rs

Porodice talaca, koje predvode povorku, obraćaju se ljudima preko zvučnika na kombiju koji se kreće ispred protestne kolone.

Takođe, članovi porodica talaca biraju pesme koje se emituju, a koje su posvećene njihovim najmilijima.

Izraelski opozicioni lider Jair Lapid, koji učestvuje u tom maršu, rekao je da izraelske vlasti do sada nisu učinile dovoljno na oslobađanju talaca, kao i da bi oni već bili oslobođeni da je dovoljno učinjeno.

Lapid je istakao da će se protesti održavati dok se taoci ne vrate kućama. Procenjuje se da Hamas drži još 134 taoca u Pojasu Gaze koje je oteo na jugu Izraela 7. oktobra kada je ta palestinska militantna grupa ubila oko 1.200 Izraelaca, prenosi Kurir.

Netanijahu: ''Ofanziva u Pojasu Gaze će se nastaviti do potpune pobede''

Podsetimo, u četvrtak veče izraelski premijer Benjamin Netanijahu je izjavio da raste pritisak da se zaustavi rat u Gazi, ali će mu se odupreti.

On je na konferenciji za medije poručio da će se ofanziva u Pojasu Gaze nastaviti do "potpune pobede", prenosi Tajms of Izrael.

Dodao je da će se pored sukoba u Kan Junisu, Izraelske odbrambene snage (IDF) fokusirati i na borbe protiv Hamasa u centralnom delu Pojasa Gaze i Rafi, gradu na granici sa Egiptom.

Oni koji ne učestvuju u borbama biće evakuisani, humanitarna pomoć će im biti poslata, a međunarodno pravo će se poštovati - poručio je Netanijahu.

Istakao je da će Izrael učiniti sve kako bi vratio taoce koje Hamas drži u Pojasu Gaze.

Zahtevam da budu objavljena imena svih talaca koji bi trebalo da budu oslobođeni u okviru predloženog dogovora - rekao je izraelski premijer, dodavši da je "prerano" reći da li će dogovor biti postignut.

Naglasio je da Izrael, "u svakom slučaju, neće kapitulirati pred zahtevima Hamasa".

Odlučni smo da vratimo sve taoce - poručio je Netanijahu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading