SAD JE SVE JASNO, ZELENSKOM UMRLA I POSLEDNJA NADA! Ruske snage sve jače: Ukrajinska vojska nema skoro nikakve šanse da odbrani važan strateški grad!

Autor:

Svet

01.03.2024

21:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oružane snage Ukrajine neće moći da odbrane Harkov ukoliko ne potisnu Ruse, izjavio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na zajedničkoj konferenciji za novinare sa holandskim premijerom Markom Ruteom.

SAD JE SVE JASNO, ZELENSKOM UMRLA I POSLEDNJA NADA! Ruske snage sve jače: Ukrajinska vojska nema skoro nikakve šanse da odbrani važan strateški grad!

Foto: Tanjug/AP

- Postalo je jasno da je potrebno da potisnemo Ruse na veću razdaljinu. Ukoliko to ne učinimo biće veoma teško u potpunosti odbraniti Harkov - rekao je on.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski i holandski premijer Mark Rute potpisali su danas u Harkovu bilateralni bezbednosni sporazum između dve zemlje.

- Dokument uključuje dve milijarde evra vojne pomoći Holandije ove godine, kao i dalju pomoć u odbrani u narednih 10 godina - naveo je Zelenski na društvenoj mreži Iks, piše Sputnjik.

Slabi podrška Sjedinjenih Država prema Ukrajini

Podsetimo, sve više članova Američke republikanske partije slaže se da će se sukob okončati dijalogom, „bez obzira na to da li Sjedinjene Države šalju dodatnu pomoć Ukrajini“.

- Realnost sa kojom se moramo suočiti je da će se sve završiti kao rezultat pregovora - rekao je senator Marko Rubio.

Džejms Dejvid Vens je govorio na sličan način, on je siguran da „Vašington uvek izgleda da nekoliko meseci zaostaje za realnošću“.

Sve više članova Republikanske partije slaže se da će se sukob okončati dijalogom, „bez obzira na to da li Sjedinjene Države šalju dodatnu pomoć Ukrajini“.

Sada je situacija na liniji fronta za Kijev veoma teška - postoji kritična nestašica municije, šanse za pobedu u ratu su izuzetno ,,male", navodi se u tekstu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading