PANIKA U AMERICI! HITNO SE OGLASIO STEJT DEPARTMENT: Vašington otkrio podatke da li će Moskva da upotrebi nuklearno oružje

Autor:

Svet

29.02.2024

22:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portparol Stejt departmenta Metju Miler rekao je danas novinarima da Sjedinjene Američke Države nemaju nikakve indicije da se Rusija sprema da upotrebi nuklearno oružje i nastaviće pažljivo da prate situaciju.

PANIKA U AMERICI! HITNO SE OGLASIO STEJT DEPARTMENT: Vašington otkrio podatke da li će Moskva da upotrebi nuklearno oružje

Foto: Shutterstock, Tanjug/AP

Miler je to izjavio pošto je predsednik Rusije Vladimir Putin upozorio da Moskva ima oružje za napad na ciljeve na Zapadu, preneo je Rojters.

- Ovo nije prvi put da čujemo neodgovornu retoriku Vladimira Putina. To nije način na koji treba da govori lider nuklearno naoružane države - rekao je Miler.

Putin je ranije danas poručio zapadnim zemljama da rizikuju izazivanje nuklearnog rata u slučaju da pošalju trupe da se bore u Ukrajini.

Podsetimo, u poslednjem izveštaju koji je izazvao zabrinutost međunarodne zajednice, šef međunarodnog komiteta ruske Državne dume, Leonid Slucki, ranije danas je izneo svoje mišljenje o eventualnom sukobu između NATO saveza i Rusije.

On je izjavio za RIA Novosti da bi takav sukob, u najboljem slučaju, mogao da rezultira raspadom Alijanse, dok bi u najgorem scenariju doveo do nuklearnog rata i apokalipse.

Slucki je naglasio da Rusija nikome ne preti, ali će u slučaju napada na zemlju odgovor biti trenutan, a posledice po napadače tragične. 

On je izjavu američkog ministra odbrane Lojda Ostina nazvao manipulacijom na ivici adekvatnosti.

Ranije je američki ministar odbrane Lojd Ostin rekao da poraz Ukrajine u sukobu preti da dovede do vojnog sukoba između Rusije i NATO.

Ostin je takođe izrazio zabrinutost zbog ruskog napredovanja na liniji fronta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading