DOK JE SVIMA FOKUS NA IZRAELU I UKRAJINI, ONI IZRASLI U NUKLEARNU SILU! Poseduju oružje kojim mogu UNIŠTITI sve!

Autor:

Svet

29.02.2024

16:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Obnovljeni savez sa Rusijom i Kinom izaziva sve veću paniku u Vašingtonu i Seulu.

DOK JE SVIMA FOKUS NA IZRAELU I UKRAJINI, ONI IZRASLI U NUKLEARNU SILU! Poseduju oružje kojim mogu UNIŠTITI sve!

Foto: PROFIMEDIA

Severna Koreja je u proteklim godinama postala sve značajnija nuklearna sila, a njen lider Kim Džong-un nije oklevao da intenzivira razvoj nuklearnog naoružanja. Sa 50 do 60 nuklearnih bojevih glava i interkontinentalnim balističkim raketama koje mogu da dosegnu čak i Guam, Severna Koreja je postala ozbiljan igrač na međunarodnoj sceni.

Revitalizacija odnosa sa Rusijom

Nakon neuspešnih pregovora sa Donaldom Trampom, Kim Džong-un je promenio taktiku i revitalizovao odnose sa Rusijom. Ovo partnerstvo izaziva sve veću paniku u Vašingtonu i Seulu, jer se strah od potencijalnog nuklearnog rata sve više povećava, prenosi Večernjilist.hr.

Porast broja testiranja raketa

Severnokorejski lider sproveo je više od 200 testova krstarećih i balističkih projektila, što je više nego što su zajedno uradili njegov otac i deda. Ovo povećanje aktivnosti zabrinjava susedne zemlje i Sjedinjene Američke Države, koje razmatraju povećanje sopstvene borbene gotovosti.

Opasnost na Korejskom poluostrvu

Prema analitičarima američkog istraživačkog centra 38 North, situacija na Korejskom poluostrvu je opasnija nego ikada od početka rata 1950. godine. Kim Džong Un je čak proglasio Južnu Koreju 'glavnim neprijateljem', što dodatno uznemirava već napetu situaciju.

Trgovina oružjem sa Rusijom

Smanjenje zaliha oružja u Severnoj Koreji, kao i trgovina municije i raketa kratkog dometa sa Rusijom, čini situaciju snabdevanja hranom izolovane nacije "stabilnom", prema navodima Ministarstva odbrane. Međutim, američki i južnokorejski zvaničnici i dalje su zabrinuti zbog potencijalnog sukoba između dve Koreje.


Severna Koreja, pod vođstvom Kim Džong-una, postala je ozbiljan faktor u međunarodnim odnosima, a njena nuklearna moć izaziva zabrinutost širom sveta. Dok se situacija na Korejskom poluostrvu i dalje razvija, ostaje da se vidi kako će se odnosi između Severne Koreje, Sjedinjenih Američkih Država i drugih zemalja nastaviti u budućnosti.

(Jutarnjilist.hr)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading