HEZBOLAH SEJE SMRT POSVUDA! Nakon napada na Liban 60 RAKETA ispaljeno na izraelsku vojnu bazu!

Autor:

Svet

26.02.2024

19:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelska vojska je potvrdila da je "desetine raketa" ispaljeno iz Libana, ali da nije bilo povređenih osoba.

HEZBOLAH SEJE SMRT POSVUDA! Nakon napada na Liban 60 RAKETA ispaljeno na izraelsku vojnu bazu!

Foto: Tanjug/AP

Danas je Hezbolah saopštio da je ispalio 60 raketa tipa Kaćuša na izraelsku vojnu bazu kao odgovor na napade na istoku Libana, gde su život izgubila dva člana te ekstremističke organizacije.

Rakete su bile usmerene ka "bazi Nafah" na Golanskoj visoravni koja je pod okupacijom Izraela.

Napad na izraelsku vojnu bazu

Izraelska vojska je potvrdila da je "desetine raketa" ispaljeno iz Libana, ali da nije bilo povređenih osoba. Izraelski mediji su izvestili da su neke rakete eksplodirale u blizini autobusa sa putnicima, ali da nema izveštaja o povredama, prenosi Avaz.ba.

Odraz izraelskih napada na Hezbolah

Izraelska vojska je prethodno izvestila da su ciljane pozicije Hezbolaha u Balbeku kao odmazda za napad raketom zemlja-zrak na veliki izraelski dron nad južnim Libanom. Cilj jednog od napada bilo je skladište Hezbolaha, dok je drugi bio usmeren ka zgradi koja pripada ovoj proiranskoj organizaciji u predgrađu Balbeka.

Oboren izraelski dron

Hezbolah je potvrdio obaranje velikog izraelskog drona dvadesetak kilometara od granice s Izraelom. Izraelska vojska je navela da su njeni borbeni avioni ciljali protivvazdušne lokacije Hezbolaha u dolini Beka nakon napada na Hermes-450 dron koji je oštećen.

Sukobi između izraelske vojske i Hezbolaha

Današnji napad na Balbek predstavlja prvi van južnog Libana od početka rata u Gazi 7. oktobra, koji je izazvao gotovo svakodnevne prekogranične sukobe između izraelske vojske i Hezbolaha, saveznika palestinskog Hamasa. Region Balbek u dolini Beka, koji se graniči sa Sirijom, predstavlja uporište Hezbolaha.

(Avaz.ba)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading