OBELODANJEN SNIMAK! Ruska MAŠINA SMRTI preživela udare raketa i dron! (VIDEO)

Autor:

Svet

24.02.2024

19:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prva raketa je pogodila prednji deo kupole tenka, ali nije uspela da probije oklop.

OBELODANJEN SNIMAK! Ruska MAŠINA SMRTI preživela udare raketa i dron! (VIDEO)

Foto: youtube.com/printscreen

Ukrajinski militanti su se suočili sa ruskim tenkom T-90A, varijantom koja je opremljena reaktivnim oklopom druge generacije "kontakt-5".

Iako su lansirali tri protivoklopne vođene rakete, nijedna od njih nije uspela da probije oklop, što je izazvalo iznenađenje i interesovanje javnosti, prenosi Informer.

Protivoklopne rakete protiv T-90A

Prva raketa je pogodila prednji deo kupole tenka, ali nije uspela da probije oklop. Zatim je usledio drugi napad, gde je raketa pogodila bočni deo kupole, čiji je nivo zaštite znatno niži. Interesantno je da se pretpostavlja da je raketa zaustavljena zahvaljujući improvizaciji ruskih tenkista, koji su na ovaj deo tenka postavili ploče reaktivnog oklopa "kontakt-1".

Reaktivni oklop i nivo zaštite

Ruski T-90A je opremljen reaktivnim oklopom druge generacije, što omogućava prednjem oklopu da izdrži udar projektila sa probojnom moći od oko 1.200 mm, dok je probojna moć protivoklopnog sistema "stugna-p" između 800 i 1.000 mm. Ova razlika u nivou zaštite pruža uvid u taktičke mogućnosti i ranjivosti tenka u različitim situacijama.

Analiza udaljenosti i brzine raketa

Iako na displeju sistema upravljanja vatrom ukrajinskog sistema ne može da se vidi udaljenost do cilja, analizom brzine rakete od 200 m/s i perioda od trenutka lansiranja do udara druge rakete koji iznosi oko 10 sekundi, procenjuje se da je razdaljina između sistema i vozila bila oko dva kilometra.


Ovaj incident pruža uvid u sposobnosti ruskih tenkova i taktičke postupke u borbenim situacijama, istovremeno naglašavajući značaj reaktivnog oklopa u zaštiti vozila od protivoklopnih raketa.

(Informer)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading