AMERIKANCI PONOVO NEMILOSRDNO ROKAJU! Izvedeni novi udari na rakete Huta u Jemenu!

Autor:

Svet

23.02.2024

18:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navedeno je da su udari bili neophodni nakon što je utvrđeno da predstavljaju potencijalnu pretnju brodovima u tim vodama.

AMERIKANCI PONOVO NEMILOSRDNO ROKAJU! Izvedeni novi udari na rakete Huta u Jemenu!

Foto: twitter.com/USEmbassySerbia

Američki vojnik

Američka vojska je nedavno izvršila udare na neprijateljske dronove i rakete u Jemenu i Crvenom moru.

Prema saopštenju Centralne komande vojske SAD, udari su izvršeni juče i danas, a cilj je bio sprečiti neposrednu pretnju trgovačkim brodovima i američkim vojnim plovilima, prenosi Alo.rs.

Pretnja trgovačkim brodovima

Navedeno je da su udari bili neophodni nakon što je utvrđeno da predstavljaju potencijalnu pretnju brodovima u tim vodama. Važno je istaći da udari nisu prouzrokovali nikakvu štetu brodovima, čime je efikasnost akcije dodatno naglašena.

Detalji udara

Centralna komanda je navela da su oborena četiri drona i sprečeno lansiranje dve krstareće rakete iz Jemena ka Crvenom moru. Ovi detalji pružaju uvid u ozbiljnost situacije i sposobnost američke vojske da efikasno reaguje na pretnje.

Ovi događaji naglašavaju neophodnost stalnog nadzora i reagovanja na potencijalne pretnje u regionu Crvenog mora i Jemena. Uzimajući u obzir geografski položaj i značaj ovih voda za međunarodnu trgovinu, ovi udari predstavljaju važan korak u očuvanju bezbednosti i stabilnosti u tom području.

Podsetimo, juče je došlo do incidenta u Crvenom moru kada su dve rakete jemenskih Huta pogodile britanski teretni brod, prouzrokujući štetu na brodu i lakše povrede jedne osobe.

Američka vojska je potvrdila ovaj događaj i istakla ozbiljnost situacije.

Ovaj napad se dogodio nakon što su SAD oborile čak šest dronova Huta u istom području, identifikujući ih kao pretnju po američke i ratne brodove saveznika Vašingtona. Ovi događaji su podigli tenzije u javnosti i pokrenuli pitanja o bezbednosti plovidbe u Crvenom moru.

Bezbednost plovidbe u Crvenom moru

Napadi Huta na teretni brod i obaranje dronova predstavljaju ozbiljnu zabrinutost za bezbednost plovidbe u Crvenom moru. Ovo područje je od velikog značaja za međunarodnu trgovinu i svaki incident može imati velike posledice po globalnu ekonomiju.

(Alo)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading