"RUSIJA ZAPOČINJE RAT SA NATO" Članica Alijanse izrazila zabrinutost zbog politike Moskve

Autor:

Svet

28.02.2024

15:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fajon je istakla da Slovenija podržava ukrajinsku formulu mira.

"RUSIJA ZAPOČINJE RAT SA NATO" Članica Alijanse izrazila zabrinutost zbog politike Moskve

Foto: Tanjug/AP

Slovenija deli zabrinutost nekih političara i eksperata da bi Rusija mogla da započne rat protiv zemalja NATO ako pomoć Ukrajini ne bude dovoljna, izjavila je potpredsednica Vlade i ministarka spoljnih poslova Slovenije, Tanja Fajon.

- Delim zabrinutost zemalja da bi se ruska agresija u Ukrajini mogla proširiti na susedne zemlje. Zato činimo sve što je moguće da osiguramo mir - rekla je ona u intervjuu za Ukrinform.

Fajon je rekla da je učestvovala na zasedanjima Generalne skupštine i Saveta bezbednosti UN kako bi pokazala podršku Ukrajini.

- Pre dve godine smo bili šokirani da bi susedna država mogla da napadne Ukrajinu, pribegne tako brutalnoj agresiji - rekala je slovenačka ministarka i poručila da "moramo uložiti sve napore da pronađemo političko rešenje za rat".

Foto: ST/V. LUKIĆ

 

Ona je istakla da Slovenija podržava ukrajinsku formulu mira i sve mirovne inicijative koje su u skladu sa međunarodnim pravom i Poveljom UN.

- Takođe verujem da nam je potrebna šira međunarodna podrška, posebno sa Globalnog juga - dodala je ona.

Savet bezbednosti UN je 23. februara održao otvorenu debatu na ministarskom nivou, posvećenu drugoj godišnjici ruskog rata u punom obimu protiv Ukrajine. 
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading