PLANOVI MAKRONA SU SAMOUBILAČKI! Lavrov poslao jasnu poruku: ''Koristite glavu za bezbednije misli za Evropu''!

Autor:

Svet

27.02.2024

16:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuski lider je istakao da bi na teritoriji Ukrajine mogla biti stacionirana samo vojna lica iz pojedinih zemalja NATO-a, dok drugi učesnici sastanka tu ideju smatraju neprihvatljivom.

PLANOVI MAKRONA SU SAMOUBILAČKI! Lavrov poslao jasnu poruku: ''Koristite glavu za bezbednije misli za Evropu''!

Foto: Tanjug/AP/Printscreen

Sergej Lavrov žestoko udario na Zapad

Ruski ministar spoljnih poslova, Sergej Lavrov, izneo je svoje stavove o mogućnosti slanja vojnog osoblja u Ukrajinu od strane evropskih zemalja.

On je istakao da se razmatra ova opcija zbog nedostatka rezultata u povećanju pomoći Kijevu, posebno kada je reč o isporuci oružja i municije. Lavrov je naglasio da su ukrajinski zvaničnici sve više u sukobu zbog nedostatka podrške, prenosi RT Balkan.

Neslaganja oko isporuke oružja Kijevu

Lavrov je istakao da postoji neslaganje u Evropi kada je reč o isporuci oružja Ukrajini, posebno nakon izjave francuskog predsednika Emanuela Makrona o mogućem slanju vojnih snaga u Ukrajinu kako bi se sprečio potencijalni rat sa Rusijom. Francuski lider je istakao da bi na teritoriji Ukrajine mogla biti stacionirana samo vojna lica iz pojedinih zemalja NATO-a, dok drugi učesnici sastanka tu ideju smatraju neprihvatljivom.

Kritike na račun francuskog predsednika

Lavrov je kritikovao Makronove planove o stvaranju koalicije zemalja za snabdevanje Kijevu raketama dugog dometa, ocenivši ih kao samoubilačke. Takođe, naglasio je da postoji nedostatak podrške za režim Zelenskog, upoređujući to sa nedavnom Pariskom konferencijom o klimi 2015. godine koja, prema njegovim rečima, nije dovela do očekivanih rezultata.

Nedostatak finansijske podrške za energetsku tranziciju

Lavrov je istakao da zapadne zemlje nisu ispunile obećanja data na Pariskoj konferenciji o klimi 2015. godine, posebno kada je reč o izdvajanju sredstava za podršku zemljama u razvoju u ostvarivanju bezbedne energetske tranzicije. Prema njegovim rečima, izdvojeno je znatno manje novca nego što je obećano, što se razlikuje od iznosa koje Kijev dobija od Zapada.


Ruski ministar spoljnih poslova, Sergej Lavrov, izneo je jasne stavove o mogućnosti slanja vojnog osoblja u Ukrajinu od strane Evrope, ističući nedostatak podrške Kijevu i izražavajući skeptičnost prema Makronovim planovima. Ova situacija dodatno naglašava tenzije između Rusije i Zapada u vezi sa krizom u Ukrajini.

(RT Balkan)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading