LAVROV ZAGRMEO IZ RIO DE ŽANEIRA! Svetska ekonomija je ISKRIVLJENA metodama Zapada, njihovi pokušaji da ukrajinizuju G20 su PROPALI!

Autor:

Svet

22.02.2024

17:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lavrov je naglasio da su pokušaji nekih zapadnih zemalja da skrenu diskusiju na temu podrške Ukrajini i optužbe na račun Ruske Federacije naišli na protivljenje većine zemalja Globalnog juga.

LAVROV ZAGRMEO IZ RIO DE ŽANEIRA! Svetska ekonomija je ISKRIVLJENA metodama Zapada, njihovi pokušaji da ukrajinizuju G20 su PROPALI!

Foto: Tanjug/AP

Sergej Lavrov na konferenciji raskrinkao pakleni plan Zapada

Na konferenciji za štampu u Rio de Žaneiru nakon sastanka ministara spoljnih poslova G20, ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov istakao je potrebu za reformom Saveta bezbednosti UN.

Po njegovim rečima, trenutna situacija u svetskoj ekonomiji je iskrivljena metodama koje Zapad koristi da kažnjava zemlje koje ne poštuju njegova pravila. Lavrov je naglasio da su pokušaji nekih zapadnih zemalja da skrenu diskusiju na temu podrške Ukrajini i optužbe na račun Ruske Federacije naišli na protivljenje većine zemalja Globalnog juga, prenosi 24sedam.rs.

Podrška zemljama u razvoju

Lavrov je istakao da je G20 jednoglasno podržala potrebu za reformom globalnih institucija kako bi se povećala uloga zemalja u razvoju u skladu sa težinom njihovih ekonomija. Rusija će podržati zemlje Azije, Afrike i Latinske Amerike u naporima za eliminisanjem nedovoljne zastupljenosti različitih zemalja u Savetu bezbednosti UN. Istakao je da sve regionalne formacije moraju biti uključene u kontekstu upravljanja globalnim institucijama.

Geopolitičke avanture Zapada i svetska ekonomija

Šef ruske diplomatije naglasio je da sve više zemalja shvata da geopolitičke avanture Zapada negativno utiču na svetsku ekonomiju. Lavrov je takođe ukazao na blokadu reformi MMF-a i drugih globalnih finansijskih institucija od strane SAD, ali je istakao da su sve zemlje u razvoju u G20 za promene.

Reforma Saveta bezbednosti UN i promene globalnih institucija su teme koje su dobile značajnu podršku na sastanku ministara spoljnih poslova G20, a Rusija će nastaviti da podržava zemlje u razvoju u njihovim naporima za veću zastupljenost i uticaj u međunarodnim institucijama.

(24sedam.rs)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading