UŽAS NA STADIONU: Brat ubijenog likvidirao UBICU, a onda je NAJSUROVIJE KAŽNJEN

Autor:

Svet

26.02.2024

11:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Država je odavno otišla u potpuni ekstrem kada je reč o kažnjavanju neposlušnih

UŽAS NA STADIONU: Brat ubijenog likvidirao UBICU, a onda je NAJSUROVIJE KAŽNJEN

Foto: Tanjug/AP

Talibani su danas javno pogubili čoveka osuđenog za ubistvo u severnom Avganistanu, pred više hiljada prisutnih na sportskom stadionu, što je treća takva smrtna kazna izvršena u poslednjih pet dana.

Pogubljenje je izvršeno u Šibirganu, glavnom gradu severne provincije Javzjan, gde je, prema rečima očevidaca, brat ubijenog pucao u osuđenika pet puta iz puške, prenosi AP, dodajući da su bezbednosne mere oko stadiona bile pooštrene.

Reč je ujedno i o petoj javnoj egzekuciji otkako su vlast u Avganistanu preuzeli talibani 2021. godine, nakon povlačenja NATO trupa.

Prethodno je saopšteno da je današnje pogubljenje izvršeno nakon odobrenja tri najviša suda u zemlji i vrhovnog vođe talibana Mule Haibatulaha Akundzade.

Prethodno su Talibani u četvrtak izvršili dvostruku javnu egzekuciju na stadionu na jugoistoku Avganistana.

Otkako su preuzeli vlast u Avganistanu, talibani već tri godine seju strah po zemlji. Uveli su ogroman broj surovih pravila života koja najviše pogađaju žene i decu.

Žene na primer gotovo i da nemaju nikakva prava, naročito ne u kući gde žive, dok su deca u nešto povoljnijem položaju, makar dečaci.

Devojčicama je zabranjeno da se školuju i od 12. godine pojavljuju u javnosti bez prikladne odeće na sebi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Дрле

26.02.2024 16:35

Па како је сурово кажњен? Мало измишљамо?