DVA PUTA GA TROVALI, POSLE NAVALJNOG SE SVI PLAŠE ZA NJEGOV ŽIVOT: Ovo je Vladimir, poslednji Putinov kritičar koji je poslao DIREKTNU PORUKU predsedniku Rusije

Autor:

Svet

25.02.2024

12:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Smrt Alekseja Navaljnog potpuno je ubila u pojam svakog Rusa koji nije uz politiku predsednika države, pa sada sa velikom zebnjom gledaju u pravcu čoveka koji sedi u zatvoru i čeka čudo

DVA PUTA GA TROVALI, POSLE NAVALJNOG SE SVI PLAŠE ZA NJEGOV ŽIVOT: Ovo je Vladimir, poslednji Putinov kritičar koji je poslao DIREKTNU PORUKU predsedniku Rusije

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Kara-Murza (42) kažu da je poslednji živi kritičar vlasti predsednika Rusije Vladimira Putina.

Posle smrti Alekseja Navaljnog pažnja ruske javnosti polako se okrenula prema Vladimiru Kara-Murzi koji iz zatvora pruža otpor Putinovu režimu i mašta o slobodnoj Rusiji.

O strahu koji vlada Rusijom nakon smrti Navaljnog svedoči izostanak bilo kakve reakcije javnosti. Za samo polaganje cveća u njegovo sećanje mnogi su privedeni.

Mnogo to govori o ceni koju plaća politička opozicija u Rusiji. Kara-Murza je sada iz zatvora poručio opoziciji da "radi još jače" kako se ne bi dogodio novi "slučaj Navaljni" ili "slučaj Boris Nemcov" koji se odnosi na opozicionara koji je ubijen 2015. godine.

"Cena suprotstavljanja je visoka, ali cena ćutanja je neprihvatiljiva", rekao je Kara-Murza, koji je oduvek lobirao snažnije sankcije na imovinu ruskih visokih službenika.

Kara-Murza otrovan je 2015. i onda ponovo 2017. godine, što su potvrdili rezultati nalaza. Ali nikada nije prestao da javno apeluje na svrgavanja Putina s vlasti i da osuđuje agresiju na Ukrajinu.

Prošle godine Kara-Murza osuđen je zbog toga na 25 godina zatvora zbog izdaje iako se u ruskom zatvoru nalazi od 2022. godine.

"Mislim da ne bih imao pravo da nastavim da se bavim političkim aktivizmom i pozivam druge na otpor da sam ostao negde na sigurnom", rekao je iz zatvora.

Vladimir se sa svojom decom i suprugom sme čuti jednom u šest meseci!

"Ja ne razgovaram s njim da deci ne oduzmem vreme. Svako dobije pet minuta razgovora, a ja im merim vreme", rekla je Evgenija Kara-Murza, Vladimirova žena.

Ona je komentarisala i Juliju Navaljnu i njen aktivizam posle smrti supruga Alekseja.

"Ona čini najbolje što može da kroz ovaj pakao prođe uzdignute glave, mislim da je sjajna", rekla je Evgenija koja već godinama lobira zapadne zemlje da pomognu političkim zatvorenicima u Rusiji te da javno prokažu rusku invaziju na Ukrajinu.

"Invazija je dodatan dokaz Putinova ubilačkog režima", smatra ona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading