ON JE NASLEDIO BERLUSKONIJEVU STRANKU! Bio je desna ruka bivšem italijanskom premijeru, tradicija se NASTAVILA!

Autor:

Svet

24.02.2024

19:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pored izbora Antonija Tajanija za sekretara partije, na kongresu su izabrani i njegovi zamenici - Roberto Okijuto, Alberto Ćirio, Debora Bergamini i Stefano Beninji.

ON JE NASLEDIO BERLUSKONIJEVU STRANKU! Bio je desna ruka bivšem italijanskom premijeru, tradicija se NASTAVILA!

Foto: Profimedia

Na kongresu stranke desnog centra Forza Italia (FI) u Rimu, Antonio Tajani, zamenik italijanskog premijera i ministar spoljnih poslova, izabran je za sekretara partije.

Tajani, koji je dugo bio desna ruka bivšem premijeru Silviju Berluskoniju, preuzeo je ovu odgovornu ulogu s osećajem velike odgovornosti, prenosi Blic.

- Srećan sam, osećam veliku odgovornost na svojim ramenima, jer nije lako nositi kapitensku traku kada je Silvio Berluskoni nosio tu traku. Daću sve od sebe, trudiću se da pokret uključi što veći broj ljudi, a mnogo ću razmišljati i o lokalnim administratorima - izjavio je Tajani.

Novi zamenici sekretara partije

Pored izbora Antonija Tajanija za sekretara partije, na kongresu su izabrani i njegovi zamenici - Roberto Okijuto, Alberto Ćirio, Debora Bergamini i Stefano Beninji. Tajani je istakao da su mu čestitali Berluskonijeva deca, Marina i Pjer Silvio, naglašavajući da porodica Berluskoni s ljubavlju nastavlja da prati najlepšu tvorevinu Silvija Berluskonija, što predstavlja Forza Italiju.

Kongres održan u Palazzo dei Congressi u Rimu

Glasanje za nove vođe FI održano je pred kraj kongresa stranke, a sami izbori su održani u impresivnom okruženju Palazzo dei Congressi u Rimu, kako je prenela Sky tg24.

Sećanje na Silvija Berluskonija

Silvio Berluskoni, koji je služio tri mandata kao premijer Italije, preminuo je 2023. godine u 87. godini. Njegovo nasleđe i uticaj i dalje se osećaju u političkom pejzažu Italije, a izbor Antonija Tajanija za sekretara partije Forza Italia predstavlja nastavak te političke tradicije.

(Blic)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading